Niet minder dan 15.000 dagjestoeristen reizen op een drukke zomerdag met de trein naar Oostende. "Dat is gewoon teveel. Onze drie drukstbezette stranden hebben maar een capaciteit van 15.000 mensen, maar we hebben natuurlijk ook nog bewoners, tweedeverblijvers en verblijfstoeristen", vervolgt Tommelein. Op de stranden van Mariakerke en Raversijde is het rustiger, maar dagjestoeristen trekken vanuit het station uiteraard naar de drukkere stranden vlakbij.

"Ten eerste vraag ik dus uitdrukkelijk aan de NMBS om de extra treinen met onmiddellijke ingang te cancellen, want ik krijg het niet meer gespreid", stelt Bart Tommelein duidelijk. Daarnaast zou de NMBS volgens de burgemeester ook de capaciteit van de andere treinen tot een coronaproof maximum van hoogstens 80 procent moeten beperken. "Die extra treinen dienden om de mensen te spreiden, maar in de praktijk zitten ze overvol en brengt men gewoon meer mensen naar de kust. Dat kan in 2020 met deze corona-uitdaging toch niet de bedoeling zijn."

Het aantal dagjestoeristen dat per trein naar Oostende kan afzakken, zou zo tot hoogstens 10.000 teruggebracht kunnen worden. "Dat is al een helse opdracht, maar 15.000 is voor onze stad onmogelijk. Dit moet stoppen, anders moet de federale overheid ingrijpen. Ik wil de dagjestoeristen ook niet weren, wel beperken", verwijst Tommelein naar de nieuwe maatregelen in Blankenberge.

De Oostendse burgemeester drong bij het parket al aan op een strenge vervolging via snelrecht voor toeristen die buiten de lijntjes kleuren. Zo werd de politie donderdag geconfronteerd met een geveinsde verdrinking.

(Belga)

De treinen naar de kust die op dit ogenblik in de reisplanners van de NMBS staan, zijn voorzien om te rijden. Dat heeft de spoorwegmaatschappij zondagochtend via Twitter gemeld. De NMBS vraagt de reizigers wel om de richtlijnen van de (lokale) overheden te volgen. "In dit geval dus deze van de steden Blankenberge en Knokke-Heist om zo te kijken of hun reisdoel toegelaten is."

Niet minder dan 15.000 dagjestoeristen reizen op een drukke zomerdag met de trein naar Oostende. "Dat is gewoon teveel. Onze drie drukstbezette stranden hebben maar een capaciteit van 15.000 mensen, maar we hebben natuurlijk ook nog bewoners, tweedeverblijvers en verblijfstoeristen", vervolgt Tommelein. Op de stranden van Mariakerke en Raversijde is het rustiger, maar dagjestoeristen trekken vanuit het station uiteraard naar de drukkere stranden vlakbij."Ten eerste vraag ik dus uitdrukkelijk aan de NMBS om de extra treinen met onmiddellijke ingang te cancellen, want ik krijg het niet meer gespreid", stelt Bart Tommelein duidelijk. Daarnaast zou de NMBS volgens de burgemeester ook de capaciteit van de andere treinen tot een coronaproof maximum van hoogstens 80 procent moeten beperken. "Die extra treinen dienden om de mensen te spreiden, maar in de praktijk zitten ze overvol en brengt men gewoon meer mensen naar de kust. Dat kan in 2020 met deze corona-uitdaging toch niet de bedoeling zijn."Het aantal dagjestoeristen dat per trein naar Oostende kan afzakken, zou zo tot hoogstens 10.000 teruggebracht kunnen worden. "Dat is al een helse opdracht, maar 15.000 is voor onze stad onmogelijk. Dit moet stoppen, anders moet de federale overheid ingrijpen. Ik wil de dagjestoeristen ook niet weren, wel beperken", verwijst Tommelein naar de nieuwe maatregelen in Blankenberge. De Oostendse burgemeester drong bij het parket al aan op een strenge vervolging via snelrecht voor toeristen die buiten de lijntjes kleuren. Zo werd de politie donderdag geconfronteerd met een geveinsde verdrinking.(Belga)