Volgens Tommelein is de drukke dag met veel toeristen in Oostende vrij goed verlopen. Alleen op het einde ging het mis, toen er chaos ontstond in het station omdat het treinverkeer tussen Oostende en Brugge verstoord was geraakt. Na 22.00 uur stonden nog steeds een duizendtal mensen te wachten om te kunnen vertrekken met de trein. "Dit is Murphy", zegt Tommelein over die problemen. "We kunnen daar als stad weinig aan doen." Tommelein wil overleggen met federaal mobiliteitsminister François Bellot over een noodplan voor onvoorziene omstandigheden.

Voor de rest verliep alles volgens de burgemeester vrij goed, maar de mondmaskerplicht leverde dus wel eens problemen op. "Ik maak me zorgen over het publiek van de grootsteden dat op de treinen stapt en naar onze stad komt. Ik wil niet iedereen weghouden, want het kan goed onder controle gehouden worden, maar als je met groepen jongeren zit die zich niet aan de regels willen houden en er een dag van maken waarbij ze zoveel mogelijk de regels overtreden, dan krijg je natuurlijk problemen."

Grote incidenten zijn er niet geweest, maar volgens Tommelein zijn er jongeren, "vooral uit de Brusselse regio", die de richtlijnen in Oostende aan hun laars lappen. "Ze weten dat er een mondmaskerplicht geldt, want ze hebben wel mondmaskers bij, maar ze dagen wel uit", aldus de burgemeester. "Als je dan zo'n situatie krijgt dat de treinen niet kunnen vertrekken, dan sta je machteloos. Maar dat hebben we niet in de hand. Ik kan niet bepalen wie wel en wie niet Oostende binnenkomt."

Volgens Tommelein is de drukke dag met veel toeristen in Oostende vrij goed verlopen. Alleen op het einde ging het mis, toen er chaos ontstond in het station omdat het treinverkeer tussen Oostende en Brugge verstoord was geraakt. Na 22.00 uur stonden nog steeds een duizendtal mensen te wachten om te kunnen vertrekken met de trein. "Dit is Murphy", zegt Tommelein over die problemen. "We kunnen daar als stad weinig aan doen." Tommelein wil overleggen met federaal mobiliteitsminister François Bellot over een noodplan voor onvoorziene omstandigheden.Voor de rest verliep alles volgens de burgemeester vrij goed, maar de mondmaskerplicht leverde dus wel eens problemen op. "Ik maak me zorgen over het publiek van de grootsteden dat op de treinen stapt en naar onze stad komt. Ik wil niet iedereen weghouden, want het kan goed onder controle gehouden worden, maar als je met groepen jongeren zit die zich niet aan de regels willen houden en er een dag van maken waarbij ze zoveel mogelijk de regels overtreden, dan krijg je natuurlijk problemen." Grote incidenten zijn er niet geweest, maar volgens Tommelein zijn er jongeren, "vooral uit de Brusselse regio", die de richtlijnen in Oostende aan hun laars lappen. "Ze weten dat er een mondmaskerplicht geldt, want ze hebben wel mondmaskers bij, maar ze dagen wel uit", aldus de burgemeester. "Als je dan zo'n situatie krijgt dat de treinen niet kunnen vertrekken, dan sta je machteloos. Maar dat hebben we niet in de hand. Ik kan niet bepalen wie wel en wie niet Oostende binnenkomt."