Tom, Michel en Dominique van Brasserie Alfons keren terug naar de Alfons Pieterslaan

Dominique, Michel, Johnny en Tom. Klaar om de Alfons Pieterslaan terug op de kaart te zetten. (Foto JRO)
Redactie KW

In februari lieten Tom Labens, Michel Declercq en Dominique Debeuf de uitbating van Brasserie Alfons en daarmee de Alfons Pieterslaan achter zich. Maar na een tussenstop op het Sint-Petrus- en Paulusplein keert het drietal nu tóch terug naar de Alfons Pieterslaan…

Tom Labens keert, samen met Michel en Dominique, terug naar de Alfons Pieterslaan. Op maandag 21 mei openden Tom (45), Michel (45) en Dominique (35) tea-room Lentini in de Alfons Pieterslaan. Ze namen de zaak over van Johnny Vlaeminck en Dorine Ongenae die er 17 jaar lang de zaak, met succes, uitbaatten.

“Voor we de verhuis maakten naar Restaurant Paulus op het Sint-Petrus- en Paulusplein hadden we al plannen om dit pand te kopen”, legt Tom uit. “Die plannen sprongen echter af. De overname van Brasserie Alfons was inmiddels al rond en er ontstond paniek. Zo vielen we op het pand op het Sint-Petrus- en Paulusplein. Met evenementen als de Oktoberfoor, Oostende voor Anker en de Paulusfeesten dachten we dat alles in kannen en kruiken zou zijn. Maar eigenlijk voelden we ons daar niet goed. Niet zoals dat in de Alfons Pieterslaan het geval was.”

Nieuw hoofdstuk

Met de opening van de Lentini hoopt Tom een nieuw hoofdstuk te breien aan zijn 19 jaar dat hij al in de buurt van de Alfons Pieterslaan vertoeft. “Ik baatte 15 jaar lang De Volksbond uit. Tussendoor trok ik drie jaar lang naar Stene, om de laatste vier jaar Brasserie Alfons uit te baten, samen met Michel.”

Tom uitte eerder wat kritiek op de Alfons Pieterslaan. Er was te veel leegstand en binnenkort verdwijnt ook het politiekantoor. Een serieuze aderlating voor de Alfons Pieterslaan volgens Tom. “Dat is waar, ik ben misschien wat te kritisch geweest en daar heb ik wel spijt van. Ik wil me dan ook verontschuldigen tegenover de mensen die ik met mijn woorden zou gekwetst hebben. Het was echter nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen. Ik was toen kritisch, en ik blijf nu ook wel kritisch. Alleen in dat opzicht dat we allemaal samen de Alfons Pieterslaan nieuwe hoogtepunten kunnen bezorgen. Het feit dat ik terug kom, is omdat ik nog steeds geloof in deze straat, meer dan ooit zelfs. De laatste tijd is hier wel een en ander verbeterd. Zeker met de handelaarsbond Belle Epoque.”

Bloeiende zaak

Dominique Debeuf, de vaste ober van Tom en Michel in Brasserie Alfons wordt medevennoot. Ook Johnny Vlaeminck, de voormalige uitbater van de Lentini blijft gewoon in zijn keuken staan. “Schitterend dat ik kan doen wat ik graag doe“, reageert Johnny. “Ik heb de zaak, samen met mijn vrouw, met hart en ziel uitgebaat. Het zou pijn doen om het hoofdstuk volledig af te sluiten. Het klikte meteen met het nieuwe team.”

“Dominique en ikzelf nemen de zaal voor onze rekening. Johnny en Michel doen de keuken. Veel zal er niet veranderen want Johnny en Dorine hebben dat hier schitterend gedaan. We nemen een mooie en bloeiende zaak over”, besluit Tom.

De Lentini is open van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur en op zaterdag van 8 tot 14 uur. Op zondag is de zaak gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier