Tom Lemahieu schiet met Lematec uit de startblokken in Staden

(foto JCR)
Redactie KW

Tom Lemahieu startte begin juli elektriciteitswerken Lematec op. Je kan bij Lematec terecht voor algemene elektriciteitswerken, maar ook voor metaalwerken en tuinierswerk. Daarnaast hoopt Tom eind deze maand met nog een extra bezigheid te kunnen starten: hij is kandidaat-brandweerman.

Tom is ook voltijds als elektricien aan de slag. “Ik werk bij Delimo in Moorslede en heb ondertussen al een tiental jaar ervaring in de sector opgebouwd”, legt Tom uit. “Ik kreeg aanvragen om kleine elektriciteitswerken uit te voeren. Daarnaast is mijn broer – die een optiekzaak heeft – van plan om zijn zaak begin volgend jaar te verbouwen. Hij had graag op mij een beroep gedaan voor de bijhorende elektriciteitswerken. Dat alles deed mij uiteindelijk beslissen om de stap naar een eigen zaak in bijberoep te zetten.”

Tom gaf zijn zaak de naam Lematec. “Ik heb een bedrijf in Zwitserland ontdekt dat dezelfde naam draagt, maar ik vermoed niet dat ik daar problemen mee ga krijgen”, lacht hij. Tom beperkt zich met Lematec niet tot enkel algemene elektriciteitswerken. “Ook voor metaalwerken zoals kleine reparatiewerken kunnen de mensen bij mij terecht, net als kleine tuinierswerken zoals het gras afrijden of een haag scheren.”.

Korps Westrozebeke

Daarnaast wil Tom in de nabije toekomst nog een andere uitdaging aangaan. “De brandweer sprak mij al langer aan. Ik ken ook nogal wat mensen bij het lokale brandweerkorps. Toen ik hoorde dat er een vacature was bij de post Westrozebeke heb ik besloten om me kandidaat te stellen. Ik moet eerst nog fysieke testen afleggen. Als ik daarin slaag, kan ik mijn opleiding aan de brandweerschool in Zedelgem starten. De opleiding omvat 264 uur en vindt elke dinsdag en donderdag van 18 tot 22 uur plaats.” (BCH)

Info: Lematec, Ommegang Oost 41 in Westrozebeke, 0478 48 36 80 en lematecinfo@gmail.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.