Tom Devos bouwt fietswinkel van twee verdiepingen in Vijve

De tweede week van september wordt gestart met het slopen van de twee woningen naast fietsenzaak Devos. Daar komt een nieuwbouw met twee verdiepingen.

Tony Devos voor de twee woningen die straks gesloopt worden. © IVD

“De voorbereidende werken voor de sloop zijn achter de rug en in september starten de werken echt. De twee huizen worden afgebroken en achter de huidige fietswinkel komt er meteen al een nieuw magazijn. Het ligt in de bedoeling om over een jaar over een moderne fietsenzaak te beschikken met een heel ruim aanbod”, onthult Tony Devos. “De winkel zelf zal ongeveer zeshonderd vierkante meter groot zijn verdeeld over twee verdiepingen. Naast een grote winkelruimte met fietsen, e-bikes en steps willen we ons ook focussen op de beleving rond het fietsen. Zo voorzien we een koffiehoek met een televisiescherm om naar de koers te kijken en een outlet. In een workshopruimte zal ik de klanten op weg helpen om zelf een band te vervangen of kleine herstellingen uit te voeren. Het ligt ook in de bedoeling om daar samen met mijn vrouw Annelies Walgraeve, die diëtiste is, lessen te geven over sportvoeding. In een fittingruimte zullen wij de wielrenners en de wielertoeristen de ideale zit op hun koersfiets geven.”

Supermarkten

“Langs de drukke Posterijstraat zitten wij op een ideale locatie en daarom bleven wij het liefst hier”, gaat Tony Devos verder. “Er zijn veel passanten, wij zijn duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. En er is voldoende parking, zodat de klanten hun fiets gemakkelijk kunnen binnen brengen. In onze vernieuwde zaak zullen wij onze service nog gevoelig uitbreiden en dat is erg belangrijk voor de klanten. Wie zich een fiets aanschaft bij een lokale handelaar, heeft niet alleen het voordeel dat hij een goeie fiets en dito materiaal koopt, maar bovendien op een goeie service kan rekenen. Dat is niet altijd het geval in supermarkten die ook fietsen verkopen. Als alles volgens plan verloopt, moet de nieuwe winkel binnen een jaar klaar zijn. Ondertussen werken we gewoon verder in onze huidige winkel.” (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.