Tom Debusschere van Balta naar Waregemse bedrijf Urban Crop Solutions

Oprichters Frederic Bulcaen en Maarten Vandecruys samen met Tom Debusschere. © VVRK
Redactie KW

Urban Crop Solutions benoemt Tom Debusschere als nieuwe ceo om zijn groeiverhaal verder kracht bij te zetten. Medeoprichter Maarten Vandecruys blijft de Research&Development afdeling leiden en zal zich ook meer toeleggen op ‘international business development’.

Door de enorme groei van de laatste kwartalen en het groeiend cliënteel in Europa, Noord-Amerika en Azië werd de benoeming van een ervaren manager een must. De keuze viel op Tom Debusschere die de laatste tien jaar aan het roer stond bij Balta en Deceuninck.

Het doel van Urban Crop Solutions en de nieuwe ceo is om het bedrijf uit de Grote Heerweg uit te bouwen tot een toonaangevende aanbieder van totaaloplossingen voor de snel opkomende indoor verticale landbouwindustrie. Tom Debusschere zal zich ook voor een groot stuk toeleggen op de kapitaalronde die het bedrijf momenteel aan het voorbereiden is. De onderneming wil haar kapitaal in overeenstemming brengen met de grootte van de internationale projecten die het wil realiseren in de komende maanden.

Verticale landbouw

Urban Crop Solutions is de specialist in alles wat te maken heeft met oplossingen voor de snel ontwikkelende verticale landbouw. Het bedrijf levert zowel op maat gemaakte voedingsfabrieken als standaard groei-infrastructuur in containervorm. De onderneming heeft vestigingen in Miami en Osaka.

“Het internationale potentieel van Urban Crop Solutions is ontzagwekkend”, zegt de nieuwe ceo. “In 2050 zal de wereldbevolking uitgroeien tot 9 miljard mensen, waarvan 70 procent in steden zal wonen. Indoor farming biedt enorme mogelijkheden voor minder waterverbruik, efficiënt ruimtegebruik en het dichter bij de consument brengen van pesticidenvrij gezond voedsel.”

“Ik kijk er naar uit om onze klanten en partners te leren kennen en om duurzame fabrieken te bouwen voor deze nieuwe, snelgroeiende bedrijfstak in de landbouwsector.” (VVRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier