Tom De Sutter start padelclub in Waregem

Voetballer Tom De Sutter op de bouwwerf waar de padelvelden komen. In Waregem zet hij zijn derde padelcomplex op poten. © HDV
Redactie KW

Stad Waregem telt binnenkort een tweede padelclub, vlakbij de Watertoren: ‘Arenal’. Niemand minder dan KV Oostende-speler Tom De Sutter (33), is één van de zaakvoerders. “We bouwen ook een Waregemse primeur: twee outdoor padbolvelden”, aldus Tom.

“Ik mag inderdaad bevestigen dat ik samen met de andere vennoten van Arenal een padelclub start in Waregem. Een exacte datum weten we nog niet precies, maar ergens midden mei openen we de deuren”, begint Tom De Sutter. “Een kleine vier jaar geleden hebben we de eerste padelclub ooit in België opgericht in Brugge, de hoofdstad van West-Vlaanderen. Een stap in het onbekende, maar het sloeg meteen aan. Padel, een mengeling van squash en tennis, is een markt die zeker nog niet verzadigd is in ons landje. Al rap hadden we het idee om ons te vestigen in meerdere steden. Zo hebben we ons een jaar geleden genesteld in Mechelen waar er naast padelvelden ook een trampolinepark en een indoorvoetbalterrein van vijf tegen vijf aanwezig zijn. Met Waregem hebben we een perfecte match gevonden om hier onze derde padelclub op te richten. Het is duidelijk een stad die leeft, die vooruit wil. Daarnaast is de locatie die we huren van Yves Demeulenaere naast de E17 ideaal gelegen.”

We huren de grond al twee jaar, maar de grondwerken liepen vertraging op

Maar niet alles liep van een leien dakje. “De grondwerken hebben heel wat voeten in de aarde gehad, waardoor er vertraging was. Zo huren we ondertussen al twee jaar die grond. Maar uiteindelijk komt alles in orde. Als we iets doen, willen we het goed doen”, benadrukt de ex-Rode Duivel. “Er komen vijf padelvelden, waarvan drie outdoor en twee indoor.”

“Zoals we hebben opgemerkt in Mechelen, is het een meerwaarde om het hele jaar door padel te kunnen aanbieden. Ook al is padel in theorie een buitensport. Bovendien is er extra sanitair toegevoegd en is de bar volledig vernieuwd. Buiten voorzien we een terras en een extra barruimte, een soort van skybox. Dit voor feestelijke aangelegenheden en de bedrijven in de buurt. Momenteel werken we samen met de Gaver Tennis Club van Waregem, omdat zij de tennisinfrastructuur huren. Daardoor kunnen de leden van die tennisclub genieten van een voordeeltarief. Ik ben me er bewust van dat er met het WaregemSportCenter een andere aanbieder is van padel in de paardenstad. Maar ik zie hen eerder als een goeie collega dan een concurrent.”

Zwart gat

“Of ik zelf soms eens een balletje sla? Ja, maar heel weinig momenteel. Ongeveer één keer per twee weken. De focus ligt nog volledig op mijn voetbalcarrière, ook al ben ik met mijn 33 lentes in de voetbalwereld. Mijn contract bij de Kustboys loopt binnen een jaar af. Via Arenal vermijd ik alvast het spreekwoordelijke zwarte gat later. Mijn huidige taak bestaat er vooral in een deel van de marketing te verzorgen. Uit mijn eigen ervaring kan ik meegeven dat padel een sport is die voor iedereen toegankelijk is. Van kind tot senior, zowel recreatief als competitief. Zelf heb ik als voetballer al heel wat moeten afrekenen met blessures. Padel is daarentegen een zo goed als blessurevrije sport. Ik heb al van klanten die kampen met rug- en/of knieproblemen gehoord dat ze er bij padel helemaal geen last van hebben. Bovendien ben je er rap mee weg en hoef je dus geen talloze lessen te volgen zoals bij het tennis. De wedstrijdjes zorgen er ook voor dat het leuk is en blijft.”

“We zijn geen voorstander van abonnementen, omdat de mensen daarvoor te veel moeten betalen in vergelijking met het aantal keer dat ze dan slechts komen. Bijgevolg werken we met een online-reservatiesysteem via arenal.be. Voor een anderhalf uur padel in de topuren betaal je 7 euro en vijftig cent. In de daluren is dat 6 euro.” (Jonas Vandeputte)

Primeur in Waregem: padbol

Naast vijf padelvelden, komen dus ook twee padbolvelden. Padel met een voetbal, zeg maar.

Padel is een racketsport met ingrediënten uit tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op.

Padbol (foto) bestaat uit een mix van sporten, met vleugjes padel, tennis, squash, voetbal en volleybal. Net als bij padel wordt het gespeeld op een rechthoekig veld (zes op tien meter), omgeven door glas aan beide zijden in een U-vorm en maken de wanden onderdeel uit van het spel, maar dan met een voetbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier