Toestellen speelplein Astridpark verhuizen naar Du Parcwijk

De speeltoestellen werden verhuisd naar de Du Parcwijk in Vlamertinge. © EF
Redactie KW

Naar aanleiding van de heraanleg van De Leet en het Astridpark in Ieper moest het speelterrein op het Astridpark, bedoeld voor kinderen tussen 3 en 6 jaar, verhuizen. De Jeugddienst vond in de Du Parcwijk in Vlamertinge een gepaste nieuwe locatie voor het terreintje.

In deze relatief nieuwe wijk zullen de vele jongere kinderen kunnen klimmen, klauteren, veren en schommelen. De toestellen werden reeds verplaatst naar de wijk in Vlamertinge, maar het terrein is nog niet speelklaar. Er is nog een veiligheidscheck nodig van de Jeugddienst. En ook de Groendienst van Stad Ieper zal nog enkele kleine omgevingswerken uitvoeren voor een veilig en toegankelijk speelterrein.

Nieuwe groene parkzone

Schepen van Jeugd Dimitry Soenen: “De Du Parcwijk in Vlamertinge telt een 100-tal inwoners waarvan ongeveer 25% jonge kinderen tussen 0 en 12 jaar. In de wijk was er nog geen speelpleintje. Daarom is deze locatie perfect als nieuwe bestemming voor de speeltuigen uit het Astridpark bedoeld voor jonge kinderen.”

“Het Astridpark krijgt op termijn nieuwe speelkansen voor kinderen. De nieuwe groene parkzone rond de kathedraal en het Astridpark wordt een ruimte voor spelen, picknicken en uitrusten.” (EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier