Toestel meet koorts van klanten ‘t Leeuwke en Bar Lionel

Kurt Depoortere van 't Leeuwke (links) en Dominique Masselis bij de eerste Menos. © (Foto SLW)
Redactie KW

Het Wevelgems bedrijf SalesNavigation heeft deze morgen zijn snelle en accurate afstandscanner Menos voorgesteld. Het eerste exemplaar in ons land komt vanaf donderdag in eetcafé ‘t Leeuwke en bar Lionel te staan.

Dominique Masselis van het bedrijf stelde het toestel voor: “Met de aangepaste software kan je de eigen lichaamstemperatuur discreet en razendsnel scannen op een afstand van anderhalve meter. Een verhoogde lichaamstemperatuur is wereldwijd erkend als de voornaamste indicator van een coronabesmetting.”

Het toestel is vanzelfsprekend niet bedoeld voor de horeca alleen. “Scholen, bedrijven maar zeker ook woonzorgcentra kunnen met Menos snel detecteren of iemand koorts heeft. Voor alles wil men ziekte van personeel vermijden, dat hebben werkgevers de laatste weken duidelijk gemaakt.”

Een exemplaar om aan de wand te bevestigen kost zowat 2000 euro, een peulschil als het betekent dat een verpleegster niet de bezoekers hoeft te scannen met een infrarood koortsthermometer. De software kan aangepast worden zodat ook de functies gezichtsherkenning en mondmaskerdetectie ingeschakeld worden. “De bestellingen lopen snel binnen”, aldus Dominique Masselis, “maar het eerste exemplaar is voor goede vriend Kurt Depoortere van ‘t Leeuwke.”

“We hebben ons hele eetcafé ingericht om aan de afstandsregels te voldoen”, zegt Kurt. “Er is plaats voor honderd personen in plaats van de 160. Vanzelfsprekend niet aan de bar, en wie wil komen eten in het weekend zal moeten reserveren. We kunnen de bezoekers niet verplichten om de koorts te laten meten door het toestel, we zijn er wel van overtuigd als een klant het rode scherm krijgt – wat wijst op koorts – hij het café niet zal betreden.”

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.