Toeschouwers zien spectaculaire première van Tagad’art

De toeschouwers zagen een spectaculaire show. © DM
Redactie KW

In Knokke-Heist is donderdagavond Tagad’Art in première gegaan, een nieuwe magische paardenshow van de Franse scenograaf Benjamin Aillaud.

In de chapiteau naast het station konden de toeschouwers het grootse familiespektakel voor het eerst ontdekken. De mix van dressuur, acrobatie, trapezekunsten, muziek en dans voerde hen mee naar een bijzondere droomwereld. De sfeervolle live muziek is speciaal voor de show geschreven en gebaseerd op het ritme van paarden. Vandaar de naam Tagad’Art, het geluid dat galopperende paarden maken.

In het publiek zaten ook heel wat bekende gezichten, zoals actrice Lien Van de Kelder, presentatrices Marlène de Wouters en Nathalie Meskens en zangeressen Wendy Van Wanten en Natalia.

Het team van Tagad’Art bestaan uit een 35-tal mensen, onder wie 25 artiesten. Er zijn ook 26 paarden: Lipizzaners, Lusitano’s, Andalusiërs, Comtois paarden, Percherons en een Welsh pony. Ze verblijven in stallen in een aparte tent van 1.225 m² die voorzien is van een piste om in op te warmen voor het spektakel. De centrale tent is 2.100 m² groot en bestaat uit 1.500 zitplaatsen, een piste met een diameter van 25 meter en een gigantisch scherm van 180 m².

Van 9 juli tot midden augustus verzorgt Tagad’Art 7 voorstellingen per week, ‘s middags en ‘s avonds.

Meer informatie: www.tagadart.be

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.