Toernooi TC Kortemark stilgelegd door burgemeester omwille van coronacijfers

Burgemeester Karolien Damman. © (Foto Kurt)
Redactie KW

Dinsdagmiddag kreeg het gemeentebestuur van Kortemark opnieuw officiële cijfers door waaruit bleek dat de gemeente opnieuw een stijging kent in het aantal besmettingen.

“Na grondig overleg en navraag bij een viroloog hebben we op basis hiervan besloten om alle evenementen voor de komende drie weken binnen onze gemeente af te lassen”, aldus burgemeester Karolien Damman. “Morgen woensdag bekijken we wat er de komende drie weken gepland staat binnen onze gemeente en wat wel en niet kan doorgaan. Iedere organisatie zal persoonlijk gecontacteerd worden, indien iets niet kan doorgaan.”

“Dit zijn absoluut geen gemakkelijke beslissingen om te nemen want iedere vereniging en bestuur doet enorm zijn best om de maatregelen goed op te volgen. Hen valt absoluut niets te verwijten, maar de huidige situatie zet ons voor een voldongen feit. We moeten nu handelen uit voorzorg en de verspreiding van het virus tegengaan zodat we binnen enkele dagen of weken geen strengere maatregelen moeten nemen. Ik hoop op jullie medewerking en jullie steun. Want alleen samen kunnen we deze crisis de baas.”

Tennistoernooi stopgezet

Koen Mergaert.
Koen Mergaert.© (Foto PDC)

Eén van de gevolgen van de beslissing was dat het tennistoernooi van TC Kortemark dinsdagmiddag onmiddellijk werd stilgelegd. Dat ging normaal nog door tot eind deze week. “We hadden echt alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om het tornooi in de veiligst mogelijke omstandigheden te laten doorgaan. Wanneer toeschouwers rondliepen, moesten ze een mondmasker dragen. Elke deelnemer kreeg een persoonlijk flesje handgel, op verschillende plaatsen stonden plexischermen en overal was eenrichtingsverkeer ingevoerd”, vertelt voorzitter Koen Mergaert. “Het is jammer dat niemand van het gemeentebestuur eens naar de club afzakte om zich te vergewissen van de extreme inspanningen die we geleverd hebben om een coronaproof tornooi te organiseren. Er circuleerde op Facebook verkeerde en leugenachtige informatie en dat is jammer. Eigenlijk waren zelden meer dan dertig spelers aanwezig op de club en verliep alles uiterst gedisciplineerd.”

De afgelasting van het tornooi bezorgt de voorzitter van TC Kortemark een wrang en onaangenaam gevoel. “Na de stopzetting van het tornooi van TC Houtland waren we op onze hoede. We stelden alles in het werk om het belangrijkste evenement van ons tennisjaar veilig te stellen maar het heeft niet mogen zijn. Ettelijke uren voorbereiding van heel wat clubleden leveren uiteindelijk niets op. Ook financieel blijven we met een serieuze kater zitten. Gelukkig mag de club open blijven voor onze leden die in de komende weken een balletje willen slaan. Straks is er opnieuw animo op onze velden maar het blijft uiterst jammer dat we het belangrijkste clubevenement van het jaar moesten afblazen”, besluit Koen Mergaert.

(SBR/PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier