Toeristische brochure moet iedereen wegwijs maken in Zwevegem

Heel wat mensen uit de toeristische sector waren aanwezig op de voorstelling van de nieuwe brochure. © GJZ
Redactie KW

De jongste jaren is het aantal logies voor verblijfstoerisme in de gemeente sterk toegenomen. Meer en meer mensen komen naar Zwevegem om er een dag of weekend te vertoeven. Met een nieuwe brochure ‘Beleef Zwevegem’ wil de gemeente tonen wat Zwevegem te bieden heeft.

De verzorgde brochure bestaat uit een aantal vaste rubrieken zoals algemene info, een stukje geschiedenis, bezienswaardigheden, ontspanningsmogelijkheden, de natuur, waar we kunnen culinair genieten en waar er kan gelogeerd worden.

“We merken een duidelijke evolutie op toeristisch vlak in onze gemeente. Als we de brochure van vorig jaar met de nieuwe vergelijken, dan zien we dat het aanbod toch veel ruimer werd. Zo zijn er nieuwe eetgelegenheden, zoals La Mairie in het voormalig gemeentehuis en het ribbetjesrestaurant Johny Fox in het voormalige postgebouw. Ook het Oude Gemeentehuis in Moen, is weer open. Verder kreeg de Otegemstraat er met Knus en KoffieShot, twee nieuwe koffiehuizen bij”, aldus toerismeschepen Kristof Vromant.

Ook het aanbod van verblijfstoerisme is toegenomen. Kristof Vromant: “Deze zomer opent een nieuwe vakantiewoning Trimaarzate in Moen, met een capaciteit van 16 personen. Passa Dia in de Ellestraat heeft er naast zijn B&B ook een vakantiewoning bij voor 19 personen en in Sint-Denijs opent de familie Vanhemmens op de hoeve Ten Rooden Duifhuize, drie gîtes. Twee voor vier personen en één voor zes personen. Naast hun historische hoeve hebben ze ook een camping.”

Nieuw is ook de kampeermogelijkheid op Transfo. “Vanaf juni tot september zal er in de tuin van de directeurswoning op Transfo een pop-up camping worden ingericht met een drietal ingerichte caravans en een lodgetent.”

Wandelroutes

Uiteraard vormen het nieuw zwembad, Speelpunt en Transfo trekpleisters voor de toeristen. In Transfo komt er ook een escaperoom en een touwenparcours.

Nieuw is dat ook een aantal wandelingen werden ontworpen. “‘Met Zappie op Stap’ is een speelroute die je langs speelpleintjes en speelvelden brengt. Ze start aan het jeugdcentrum in de Otegemstraat. Die route zal zeker een meerwaarde betekenen voor toeristen die met hun familie naar Zwevegem komen.”

Daarnaast zijn er ook nog drie wandelingen met gids mogelijk. “Jurgen Creyf brengt de mensen tijdens de Erfgoedwandeling langs de diverse gebouwen in het centrum van Zwevegem. Op een tweede wandeling vertelt Jurgen over het industrieel verleden van de gemeente en een derde wandeling heeft ‘Zwevegem en de koers’ als thema”, legt de schepen nog uit.

De wandelingen kunnen geboekt worden bij de toeristische dienst van de gemeente. Ze zijn bedoeld voor groepen rond de 25 personen en kosten 75 euro.

Poëzie

Tenslotte wordt dit jaar de fietsroute ‘Poëzie van A tot Z’ gefinaliseerd. Dit is een poëziepad langs de oude spoorwegbedding tussen Avelgem en Zwevegem. “Marnixring De Vlaschaard, samen met de gemeenten Zwevegem en Avelgem, realiseerden de afgelopen jaren dit pad met gedichten. In mei worden de twee laatste van de tien gedichten onthuld. Men kan dan met de fiets tussen beide (oude) stations rijden en af en toe eens tot rust komen bij één van de gedichten”, besluit schepen Vromant.

De brochure ‘Beleef Zwevegem’ is gratis te verkrijgen op enkele toeristische plaatsen en in het Gemeentepunt in Zwevegem. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier