Toeristen overspoelen onze kust

© (Foto PM)
Redactie KW

Het warme weer tijdens het hemelvaartweekend zorgt voor een ware overrompeling aan de kust.

In Oostende is het op de koppen lopen op de zeedijk en in de winkelstraten. Lange wachtrijen aan de ijssalons, file om de stad in te rijden… Taferelen van een topzomerdag. En dat was het ook. Met temperaturen van bijna 25 graden en een stralende zon lag het strand vol zonnekloppers. Enkelen waagden zich, ondanks de nog kille temperatuur van het zeewater, tot een duik in zee. Zondag wordt het zelfs nog warmer met temperaturen aan de kust van maar liefst 28 graden. Op drie strandposten staan de strandredders paraat om in te grijpen indien nodig.

Voorlopig werden nog geen incidenten gemeld. “Tot nu toe verloopt alles rustig“, vertelt hoofdredder Jonathan de Vos. “Vrijdag liepen twee kindjes in Oostende verloren, maar na een half uur werden ze al met hun ouders herenigd. Er zijn toch wat mensen die het nog redelijk frisse zeewater trotseren. Als dit de voorbode is van hoe de zomer er moet uitzien, dan ziet het er goed uit.”

Toeristen overspoelen onze kust
© (Foto PM)

De terugtocht van de kust naar het binnenland belooft erg druk te worden. De grootste drukte wordt zondag verwacht tussen 17u en 18u. We raden iedereen aan om de verkeersinformatie via de verschillende kanalen in de gaten te houden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier