Dat het geen gemakkelijke tijden zijn voor de uitbaters van een feestzaal, hoeven we je niet te vertellen. Velen van hen sloten dan ook simpelweg de deuren, in afwachting van minder strenge coronamaatregelen. Maar Sarah Kemseke (27) en haar mama Tania Huys (54) denken daar anders over. De twee straffe madammen baten sinds september 2018 feestzaal Hoeve De Blauwpoorte in Heule uit.
...

Dat het geen gemakkelijke tijden zijn voor de uitbaters van een feestzaal, hoeven we je niet te vertellen. Velen van hen sloten dan ook simpelweg de deuren, in afwachting van minder strenge coronamaatregelen. Maar Sarah Kemseke (27) en haar mama Tania Huys (54) denken daar anders over. De twee straffe madammen baten sinds september 2018 feestzaal Hoeve De Blauwpoorte in Heule uit."Normaal vinden hier vooral trouwfeesten, maar ook babyborrels, verjaardagen en pensioenvieringen plaats", legt Sarah uit. "Omdat het al sinds maart annuleringen regent, beslisten we eind juni om te starten met het zomers restaurant Bleu Fine Food Resto en de Bleu Lounge & Bar. Dat was zes weken lang een groot succes. Maar omdat we begin augustus al weer feesten op de planning hadden staan (het was eerst de bedoeling dat de maatregelen op dat moment zouden versoepelen red.), zijn we daarmee gestopt." Een tweede coronagolf gooide echter roet in het eten. Een zware klap voor de twee dames. "De onzekerheid is erg lastig te dragen", vertelt Sarah. "De eerste keer dat je alles moet afgelasten geeft dat nog een boost aan je creativiteit. Maar de derde keer is dat echt een klap in het gezicht." Maar verslagen in hun zetel ploffen, ligt niet in de aard van de dames. Dus komen ze nog een keer met een nieuw concept over de brug. Een soort van Bleu 2.0. Ze nemen chef Xander Verzelen (21) en drankenexpert Hannes Desmedt (28) onder de arm. Het team wil samen de nadruk leggen op puur genieten met gerechten uit de zee en een verfijnde verrassingsbrunch op zondag. "We willen dat de mensen een echte beleving ervaren als ze naar hier komen", aldus Xander. De jonge kok haalt zijn ervaring onder andere bij het Hof van Cleve, David Selen, Geranium in Kopenhagen en The Clove Club in Londen. "Je zal hier niet zomaar om een snelle hap komen. Zo komt er in het restaurant bijvoorbeeld een oesterbar, een homarium waar je zelf je kreeft kan kiezen en de mensen zullen mij live aan het werk kunnen zien. Eten is zoals muziek, je moet dat voelen. Het haar op je armen moet er recht van komen. Dat wil ik onze klanten bieden." Hannes Desmedt heeft dan weer een buitengewone passie voor kwaliteitsdranken en werkte bij sterrenrestaurants zoals Hertog Jan en Hof van Cleve. "De juiste wijn, spirit of cocktail bespeelt zintuigen en doet mensen beleven", vertelt hij enthousiast.De focus bij Bleu ligt op gerechten uit de zee, maar er zullen ook alternatieven zijn voor vleesliefhebbers, vegetariërs en zelfs voor veganisten. "Als jonge kok moet je daarop kunnen inspelen vind ik", aldus Xander. "Bij ons is iedereen welkom." Dat alles gebeurt in openlucht, of toch zo goed als. Een prachtig ingerichte, grote witte tent beschermt de klanten tegen weer en wind. Maar bij mooi weer wordt die helemaal open gezet, waardoor je praktisch samen met de zwanen op de prachtige vijver dineert.Een menu in Bleu zal rond de 100 euro kosten. Dineren kan op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond vanaf 19 uur. Brunchen op zondagmiddag kan vanaf 9 uur en kost 45 euro per persoon. Reserveren kan enkel via www.bleu-hdb.be. Het restaurant opent op donderdag 20 augustus voor het eerst de deuren en zal in eerste instantie maar drie weken open blijven. Snel zijn is dus de boodschap.