Toerismeplatform bundelt gratis wandel- en fietsroutes

Schepen Sophie Delaere bij het Beukenbos. © MVW
Redactie KW

Het toeristisch platform Ontdek Zulte heeft alle officiële wandel- en fietsroutes in Zulte volledig gratis samengebundeld. Naast het online beschikbaar maken van de routes zal de gemeente ook de bewegwijzering van de routes opnieuw op punt zetten.

Er bestond al een toeristisch platform maar door de coronacrisis besloot de gemeente om nog meer in te zetten op toerisme in de eigen gemeente. “Het bestaande platform werd ‘Ontdek Zulte’ gedoopt en uitgebreid met alle horeca, zo konden we die mensen steunen in de crisis”, legt schepen Delaere uit. “Afgelopen zomer organiseerden we al een promocampagne zowel via de bestaande digitale borden als met nieuwe borden in het straatbeeld. De QR-code op die borden bracht bezoekers naar het toeristisch platform met alle info.”

Downloaden of afdrukken

Nu staan dus ook alle officiële wandel- en fietsroutes op het platform, meer bepaald op www.ontdekzulte.routeyou.com. “Naast uitgestippelde routes, geeft het Ontdek Zulteplatform ook tips voor nabijgelegen bezienswaardigheden en horecazaken. Ideaal dus voor een coronaveilig uitstapje”, zegt schepen van Toerisme Sophie Delaere. “Via www.ontdekzulte.routeyou.com kan je de routes downloaden op je gsm, wandel-gps of kan je een volledige wegbeschrijving afdrukken en gewoon meenemen.”

“Tijdens de tweede coronagolf bleken fietsen en wandelen opnieuw erg populair. Zo raakte ook duidelijk dat de bordjes van de routes soms verdwenen waren of de pijltjes omgedraaid werden”, erkent schepen van Toerisme Sophie Delaere. De bewegwijzering van de routes wordt nu weer op punt gezet en om dit zo te houden, gaat de gemeente op zoek naar een extra vrijwilliger. Als vrijwilliger ga je af en toe te voet of met de fiets op pad om de bewegwijzering te controleren. Wie interesse heeft, kan hiervoor contact opnemen met de dienst toerisme via toerisme@zulte.be.

Kapelletjesroute

Schepen Delaere is als fervente wandelaar ook zelf enthousiast over de Zultse wandelroutes. “Mijn favoriete wandelroute is de 10.000 stappenroute, die vind ik heel aangenaam. Deze route loopt door en rond het centrum van Machelen, de Leie, het Frans militair kerkhof en het speelbos. Als ik toch even op de fiets spring, dan zou ik de Kapelletjesroute verkiezen: een 28 km lange fietstocht door de drie deelgemeenten die heel wat bezienswaardigheden toont zoals de Zultse jachthaven, domein de Raveschoot, de kapel in Machelen, Machelen Put, ‘t Biechtstoeleke, museum Roger Raveel , de loft van het Maiskot en natuurlijk de vele kapelletjes in het straatbeeld. Dit vind ik een heel mooie tocht in eigen streek.”

In Zulte zijn er toch heel wat bezienswaardigheden en natuurelementen. De meeste hiervan zitten vervat in één van de fiets- of wandelroutes die allen ten vinden zijn de Routeyou-app. Er is voor elk wat wils want tijdens de voorbije zomer werd er ook een prachtige geocachetour uitgestippeld van 35 km met 30 caches onderweg. Geocaching is iets wat ik zelf ook graag doe. Voor de nieuwe inwoners hebben we een fietszoektocht gemaakt waarbij ze alle interessante gebouwen en bezienswaardigheden in onze gemeente zelf kunnen ontdekken. Dit was ter vervanging van de rondrit met een bus die we anders voor hen organiseren”, besluit schepen Delaere.

(JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier