Toerisme Nieuwpoort ‘on tour’ met bakfiets boordevol bezoektips

Burgemeester Geert Vanden Broucke en schepen Ann Gheeraert 'on tour' met de bakfiets.
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Visit Nieuwpoort pakt uit met een alternatief en kwaliteitsvol programma in een gloednieuwe ‘Beleef Zomer-pocket’. De Dienst Toerisme gaat deze vakantie op tour door de stad met een bakfiets boordevol tips om Nieuwpoort te ontdekken.

Burgemeester Geert Vanden Broucke: Het aangepaste programma stelt iedereen in staat om van een mooie zomer te genieten mét respect voor de veiligheidsvoorschriften. Mensen sensibiliseren en het aanbrengen van de nodige circulatie-aanduidingen waren onze eerste stappen richting een zorgeloze zomer. Maar het is even belangrijk om voor aangenaam en aantrekkelijk vertier te zorgen. Via een nieuw uitgewerkt aanbod nodigen we iedereen uit om de vele facetten van Nieuwpoort veilig te ontdekken.”

Belevingszomer

Aan de hand van een Weekmenu worden dagelijks begeleide belevenistochten ingericht langs al het moois van de IJzerstad. Vertellers belichten hierbij telkens een ander Nieuwpoorts thema. Deze begeleide wandelingen zijn gratis en de groepjes zijn beperkt. Vooraf inschrijven is verplicht via www.visit-nieuwpoort.be of in het toeristische infokantoor in Nieuwpoort-Bad. Er is ook een hele waaier uitgestippelde routes om op eigen houtje op stap te gaan. Aanrader is de nieuwe ‘wist-je-datjes-wandeling’ waarbij je de stad leert kennen via kleine, bijzondere verhalen.

Fietsvertier

Onder het thema ‘Fietsvertier’ staat de Westkust Fietsroute (48,5 km) in de kijker, mét gratis fotozoektocht waarmee je een Westkustarrangement kan winnen. Aanraders zijn een nieuwe fietsroute met lekkere tips onderweg, een fietstrip naar de polderdorpen Sint-Joris en Ramskapelle of een fietsparcours langs hedendaagse kunstparels.

Voor kinderen is er in Nieuwpoort-Stad de Clicformers Etalagezoektocht. Deelnemers krijgen een leuk geschenkje wanneer ze hun invulformulier binnenbrengen bij de Dienst Toerisme. Echte speurneuzen maken kans op een van de vele Clicformers bouwdozen die elke week verloot worden. Als extra worden ook twee Clicformers workshops georganiseerd.

Kinderboerderij

Elke woensdag van de zomervakantie wordt een papieren bloemenatelier ingericht. Kinderboerderij De Lenspolder heropent op woensdag 1 juli 2020. Bezoekers zullen er een vast traject moeten volgen om de volledige boerderij te ontdekken. Bij de Dienst Toerisme kan je ook het Gust en Zoë Kidsproof Doeboek met leuke spelletjes en weetjes verkrijgen.

Kamagurka

De ‘Beleef Zomer-pocket’ van Visit Nieuwpoort is gratis af te halen bij de Dienst Toerisme in Nieuwpoort-Bad en vanaf 29 juni ook bij de Nieuwpoortse horecazaken. Oud-Nieuwpoortenaar Kamagurka zorgde voor de creatieve noot met passende cartoons: “Ik vond het een mooie en inspirerende opdracht. Nieuwpoort ligt mij als geboorteplaats nauw aan het hart. Het doet me veel plezier dat ik de stad in goede zin heb zien evolueren tot de prachtige plek die we nu zien.”

Met de bakfiets

Het team van Visit Nieuwpoort gaat deze zomer op pad met een bakfiets om op drukke plaatsen bezoektips te geven over Nieuwpoort. Dit mobiele infopunt zal onder andere op de wekelijkse vrijdagmarkt, in de jachthavens en langs de Frontzate te vinden zijn. Schepen van Toerisme Ann Gheeraert licht het concept toe: “Stad Nieuwpoort stoomde tal van nieuwe initiatieven klaar voor een goedgevulde vakantie. Door op tournee te trekken met de bakfiets, brengen we ons aanbod echt tot bij de mensen zelf. Met deze persoonlijke aanpak zetten we maximaal in op een flexibele service en optimale klantvriendelijkheid.”

Een overzicht van alle activiteiten en praktische info is terug te vinden op www.visit-nieuwpoort.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier