Toerisme Kortrijk pakt uit met twee nieuwe wandelingen

Wandelen is in. Elk weekend doorkruisen heel wat wandelaars het stadscentrum of de prachtige deelgemeenten. Om aan die toenemende vraag te voldoen komt Toerisme Kortrijk met twee nieuwe wandelingen: de Panoramaroute en de Brosenroute.

De wandelingen bieden prachtige vergezichten over Kortrijk.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk
De wandelingen bieden prachtige vergezichten over Kortrijk.©Seel Seynhaeve Stad Kortrijk

De eerste nieuwe wandeling toont de pareltjes van Marke en verbindt alle groene gebieden met elkaar. “Geniet van de rust langs de Leie, verken het jonge preshoekbos, tuur in de verte op het uitkijkpunt van ‘Pauvre Leute’. De titel ‘Brosenroute’ refereert naar de welbekende Markse reus”, klinkt het.

De tweede wandeling verkent het groene gebied tussen de Lange Munte en Zwevegem. E”en uniek netwerk van trage wegen brengt je van Kortrijk naar Zwevegem Kreupel. De titel ‘Panoramaroute’ verwijst naar de prachtige vergezichten die deze omgeving rijk is.” Deze wandeling kwam tot stand met steun van de gemeente Zwevegem.

Je kan de bewegwijzerde wandelingen online bekijken op www.toerismekortrijk.be of een gratis plannetje ophalen in Toerisme Kortrijk, Begijnhofpark. Deze twee wandelingen zijn een vervolg van een reeks wandelingen die de wandelaar kennis doet maken met de mooie natuur en vergezichten die de stad rijk is. De eerste wandeling Op stap door de Landes van Kortrijk is nog steeds verkrijgbaar in Toerisme Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.