Toerisme Heuvelland roept op om niet massaal voor Stiltepad te kiezen

© EF
Redactie KW

Toerisme Heuvelland roept op om niet langer massaal op het Stiltepad in Westouter te wandelen. “Vooral op zondag is het niet zo stil meer op de vaak bijzondere plekken langsheen het parcours”, weet schepen van toerisme Jean-Pierre Geelhand de Merxem.

Door de geldende coronamaatregelen ontdekten heel wat toeristen de voorbije maanden Heuvelland en onder meer de charme van het dorp Westouter, waar het Stiltepad start. “Het is dan ook geen gewoon wandelpad”, reageert de Heuvellandse schepen van Toerisme. Hangmatten, ligzetels en zitbanken prikkelen de zintuigen. Er staan haiku’s van de bergdichter Geert De Kockere in de zitbanken gegraveerd. Het pad doorkruist ook 5 natuurgebieden, afgewisseld met enkele mooie vergezichten en flirt met de Franse grens.”

Themawandelingen

Dit alles hebben de toeristen ondertussen massaal beleefd zodat Toerisme Heuvelland nu oproept om ook eens andere wandelingen te doen. “We hebben in elk van onze acht dorpen wandelingen uitgetekend. De knooppunten van het wandelnetwerk zijn daar bij een leidraad.” De schepen wijst verder ook op de themawandelingen in Nieuwkerke (geuzenwandeling) en in Wijtschate (kraters en mijnenwandelroute)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier