Toerisme Heuvelland fiets naar Velofollies

(foto EF)
Redactie KW

Nadat eerder in september van vorig jaar Home Land of Cycling werd geopend, zorgt Toerisme Heuvelland vanaf dit jaar voor een sportief fietsprogramma in het fietsonthaalpunt dat gelegen is in OC De Gaper in Kemmel. Het volledig programma wordt voorgesteld tijdens de fietsbeurs Velofollies in het weekend van 17, 18 en 19 januari.

Op de fietsbeurs deelt Toerisme Heuvelland op vooraf bepaalde tijdstippen wijnproevertjes uit. Wine and Cycling wordt dan ook een nieuw fietsarrangement. “Heuvelland is en blijft een uitverkoren terrein voor de sportieve fietser. Hier in de streek van Gent-Wevelgem, waar hellingen bergen worden genoemd, zal een lokale gids de fietsers van de hellingen laten proeven, maar ook van de plaatselijke wijnen“, aldus diensthoofd toerisme Stefaan Decrock. “Achteraf is er de mogelijkheid om te douchen en de fiets veilig te stallen in de fietsbox. Het arrangement wordt afgesloten met een drankje waarbij nog even kan worden bijgepraat.”

Werner Kerner

In het straatbeeld van Heuvelland verschijnt straks ook Werner Kerner. Wie of wat Werner Kerner is, zal Toerisme Heuvelland pas bekendmaken tijdens de Heilige Week van Heuvelland, die start op zaterdag 21 maart. “We willen de sportieve fietser als eerste de kans geven om over het parcours van Gent-Wevelgem te fietsen en sluiten die tocht af met een bijzondere onthulling”, aldus nog Stefaan Decrock. Gent-Wevelgem staat gepland op zondag 29 maart, de toertocht voor wielertoeristen op zaterdag 28 maart.

Viparrangement

Op Velofollies maakt de bezoeker aan stand 100 van Toerisme Heuvelland kans op het winnen een viparrangement voor twee personen op zondag 29 maart tijdens de wielerklassieker Gent-Wevelgem: ontvangst in het gemeentehuis in Kemmel, etentje en vipplekje langs het parcours. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier