Toerisme en terrasjes gepromoot via wandeltocht in Dadizele

Schepen Nessim Ben Driss en uitbater van café de Sportkring, Kris Callemein uit Dadizele, werkten samen aan een mooi initiatief. (foto JS)© Jan Stragier
Schepen Nessim Ben Driss en uitbater van café de Sportkring, Kris Callemein uit Dadizele, werkten samen aan een mooi initiatief. (foto JS)© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Om de horeca te ondersteunen lanceert de toeristische dienst van Dadizele ‘Toeristische terrasjes’, een initiatief dat de lokale terrassen linkt aan een wandelzoektocht langs alle horecazaken.

Op 1 mei valt er normaal van alles te beleven in Dadizele. Dan start niet alleen de mariamaand, maar wordt ook het toeristisch seizoen geopend met allerlei activiteiten. “Dit jaar mogen we door corona niets doen”, klinkt het.

“Ook de geplande heropening van de horeca op 1 mei werd verschoven naar 8 mei. We zochten daarom iets om toch zowel het toerisme als onze horeca in de kijker te zetten”, zegt schepen van Toerisme Nessim Ben Driss (Visie).

QR-code

De toeristische dienst werkte ‘Toeristische terrasjes’ uit. Op het terras van zeventien Dadizeelse horecazaken zal eind deze week een QR-code opgehangen worden.

Wie de code scant, krijgt een filmpje te zien met een vraag van de uitbater van de zaak. Wie alle zaken passeert, verzamelt zeventien letters en een extra letter aan het toeristisch infokantoor waarmee je een woord kunt vormen.

Daarmee kun je een mooie prijs winnen. Brochures voor het initiatief zijn te vinden aan het toeristisch infokantoor. “We hopen dat vanaf 8 mei de deelnemers aan de zoektocht ook iets drinken op de terrassen”, aldus schepen Nessim Ben Driss.

Aftellen naar 8 mei

Onder andere Kris Callemein van café Sportkring stelt een van de vragen. “Dit is een leuk initiatief. We hopen alvast dat onze terrassen straks helemaal vol lopen. Ik heb alvast geïnvesteerd in een nieuw en ruim terras. Nu is het aftellen naar 8 mei.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.