Toename intrafamiliaal geweld en drugsfeiten in politiezone Arro Ieper

© belga
Redactie KW

Volgens de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) is er in de politiezone Arro Ieper tijdens de coronacrisis een lichte daling van bepaalde criminaliteitsvormen waar te nemen, maar is er aan de andere kant een stijging van andere criminaliteitsvormen.

“Criminaliteitsvormen zoals diefstallen en woninginbraken kennen een lichte daling”, verduidelijkt de burgemeester. “Aan de andere kant is er een stijging merkbaar van drugsdelicten, intrafamiliaal geweld, gewelddaden en slagen en verwondingen. Hoogstwaarschijnlijk is dat te wijten aan het feit dat iedereen samen thuis in quarantaine zit. Globaal is er een lichte daling waar te nemen van het aantal feiten en registraties. Waarschijnlijk is dat ook te wijten aan de afname van het aantal aangiftes in de lokale commissariaten. De klassieke interventielast blijft weliswaar, maar de aard van de tussenkomst ligt voor een stuk anders.”

Wie met intrafamiliaal geweld geconfronteerd wordt, kan het nummer 1712 bellen, de hulplijn voor alle vormen van geweld en kan ook terecht bij de lokale politie. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier