https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Toekomstige Brugse expohal BRUSK kost nu al 47 miljoen euro

Zo zal de nieuwe expohal BRUSK eruit zien. (foto Musea Brugge)
Stefan Vankerkhoven

De kostprijs voor de nieuwe Brugse expohal BRUSK is al opgelopen tot 47 miljoen euro. Dat bleek tijdens de gemeenteraad maandagavond. De eerste steen moet nochtans nog gelegd worden.

De gemeenteraad stemde in met de uitbreiding van de opdracht van CIT Blaton. Dit consortium werd na een internationale wedstrijd geselecteerd voor het ontwerpen en realiseren van een nieuwe museum- en kunstsite nabij de Garenmarkt. In de toekomst moet BRUSK met internationale toptentoonstellingen meerwarde bezoekers naar Brugge lokken.

“Gelukkig betaalt Vlaanderen ruim 27 miljoen euro, dat is bijna 60 porcent van de kosten”, stelt gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA). Het verheugt deze Brugse politicus dat Vlaanderen die toelage snel wil uitbetalen, nog voor de bouw af is.

Gesprekken met de buren

Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zitten in de totale kostprijs ook de renvoatie van het Groeningemuseum en de omgevingsaanleg: “De meerkosten zijn veroorzaakt door enkele kleine wijzigingen in de plannen, na gesprekken met buurtbewoners. Ze willen onder meer graag poortjes aan hun tuinen en vreesden voor teveel lichtinval door de passerel van BRUSK. Met de uitbreiding van de opdracht bouwen we wat meer zekerheden in voor het bekomen van de omgevingsvergunning.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.