"Als bestuur kiezen we er bewust voor om ons kernwinkelgebied - de Kerkstraat en zijstraten - te voorzien van toegangspoortjes. Het spreekt voor zich dat het gebied afsluiten niet nodig is wanneer het rustig is. Om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen, zal de politie ze tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt. Helaas kunnen we hierin geen onderscheid maken tussen bewoners en bezoekers. We begrijpen dat dit voor de inwoners een extra moeilijkheid met zich meebrengt", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Concreet wordt de toegang tot het winkelcentrum gevormd door de Kerkstraat (tussen Zeedijk en Steenstraat), Vissersstraat, Langestraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Molenstraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Bakkersstraat (tussen Vissersstraat en Langestraat) en het Manitobaplein. Op deze locaties komen de bemande toegangspoortjes. Er wordt een vaste barrière geplaatst tussen het kruispunt van de Bakkersstraat met de Nieuwstraat. Het centrum wordt vanaf 11 mei telkens een voetgangerszone van 11 uur tot 18 uur (op 1 juli treedt dan het zomerregime in).

Vloerstickers

Leveranciers kunnen tot 11 uur leveren bij de handelaar. Bij gesloten poorten worden enkel hulp- en ordediensten toegelaten tot het winkelcentrum. "Voor de winkels in het winkelcentrum wordt door het bestuur een wachtzone met vloerstickers voorzien. Deze stickers worden op 1 meter van de rooilijn en op 1,5 meter van elkaar gekleefd. Hierbij zullen wij telkens het principe van het 'rechts aanhouden' toepassen: rechts aanschuiven, de winkel rechts verlaten. De stickers worden vandaag, vrijdag door de diensten van het stadsbestuur op het openbaar domein aangebracht", zegt Dumery. Innames openbaar domein worden gedurende de beheersmaatregelen niet toegelaten. Stoepborden, beachflags, banken, stoelen enzovoort kunnen dus niet langer uitgestald worden. "Het is voor velen een moeilijke periode en we begrijpen dat dit niet gemakkelijk zal zijn, maar we rekenen op het begrip en de medewerking. We willen niet alleen jullie, onze bewoners, maar ook onze bezoekers vrijwaren van mogelijke coronabesmettingen. Het moet voor iedereen te allen tijde mogelijk zijn om voldoende afstand van elkaar te houden", eindigt de burgemeester. (WK)

"Als bestuur kiezen we er bewust voor om ons kernwinkelgebied - de Kerkstraat en zijstraten - te voorzien van toegangspoortjes. Het spreekt voor zich dat het gebied afsluiten niet nodig is wanneer het rustig is. Om de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen, zal de politie ze tijdelijk sluiten wanneer het te druk wordt. Helaas kunnen we hierin geen onderscheid maken tussen bewoners en bezoekers. We begrijpen dat dit voor de inwoners een extra moeilijkheid met zich meebrengt", zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). Concreet wordt de toegang tot het winkelcentrum gevormd door de Kerkstraat (tussen Zeedijk en Steenstraat), Vissersstraat, Langestraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Molenstraat (tussen Weststraat en Hoogstraat), Bakkersstraat (tussen Vissersstraat en Langestraat) en het Manitobaplein. Op deze locaties komen de bemande toegangspoortjes. Er wordt een vaste barrière geplaatst tussen het kruispunt van de Bakkersstraat met de Nieuwstraat. Het centrum wordt vanaf 11 mei telkens een voetgangerszone van 11 uur tot 18 uur (op 1 juli treedt dan het zomerregime in).Leveranciers kunnen tot 11 uur leveren bij de handelaar. Bij gesloten poorten worden enkel hulp- en ordediensten toegelaten tot het winkelcentrum. "Voor de winkels in het winkelcentrum wordt door het bestuur een wachtzone met vloerstickers voorzien. Deze stickers worden op 1 meter van de rooilijn en op 1,5 meter van elkaar gekleefd. Hierbij zullen wij telkens het principe van het 'rechts aanhouden' toepassen: rechts aanschuiven, de winkel rechts verlaten. De stickers worden vandaag, vrijdag door de diensten van het stadsbestuur op het openbaar domein aangebracht", zegt Dumery. Innames openbaar domein worden gedurende de beheersmaatregelen niet toegelaten. Stoepborden, beachflags, banken, stoelen enzovoort kunnen dus niet langer uitgestald worden. "Het is voor velen een moeilijke periode en we begrijpen dat dit niet gemakkelijk zal zijn, maar we rekenen op het begrip en de medewerking. We willen niet alleen jullie, onze bewoners, maar ook onze bezoekers vrijwaren van mogelijke coronabesmettingen. Het moet voor iedereen te allen tijde mogelijk zijn om voldoende afstand van elkaar te houden", eindigt de burgemeester. (WK)