Toch weer vinkenzettingen bij stopgezette maatschappij uit Wingene

We zien Luc Huvaere, Patrick Huvaere, Kristel van café 't Molenhof en Rik Algoedt. © Nele
Redactie KW

De koninklijke vinkenmaatschappij ‘Komen is Gaan’ plaatste begin dit jaar een stop achter het bestaan van de maatschappij. Enkele maanden later willen enkele gewezen bestuursleden toch nog enkele zettingen laten plaatsvinden en dit op een donderdagmorgen.

“Onze maatschappij ‘Komen is Gaan’ werd stopgezet door verschillende jammerlijke omstandigheden”, vertelt Luc Huvaere. “De leden vonden hun weg naar andere maatschappijen, toch kregen we vaak de opmerking dat het spijtig is dat de donderdagmorgenzettingen niet meer plaatsvonden. Die zettingen waren telkens succesvol en dat komt vooral omdat leden van andere maatschappijen ook konden deelnemen. We kwamen tot het besluit om opnieuw acht zettingen te organiseren en dit voor vogels die 430 à 450 liedjes zingen.

“De zettingen vinden telkens plaats op donderdagmorgen bij Kristel van café ‘t Molenhof langs de Tieltstraat. Het prachtige parcours situeert zich opnieuw aan de vijver, langs de waterkant van tennisclub Aquila. Er is daar een ruime parking voorzien en het geheel kadert in een rustige omgeving.”

De Slimste vinkenier

“Er zijn zeven ritten waarvan de vijf beste uitslagen meetellen voor het klassement onder de noemer ‘de slimste vinkenier ter wereld’. Tijdens de achtste rit op donderdag 11 juli wordt de uitslag van het klassement bekendgemaakt en de eindwinnaar wordt in de bloemen gezet. Er wordt telkens gespeeld op de naam van de liefhebber. De vogel die gezet wordt, is van geen enkel belang. Elke liefhebber kan slechts één prijs winnen in het klassement. Er zijn tevens 20 waardevolle prijzen voor de eerste 20 vinkeniers in de eindstand.”

De zettingen vinden plaats op donderdagen 16 en 23 mei, 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli. Op donderdag 11 juli vindt de prijsuitreiking plaats.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier