Toch weer een brievenbus in het centrum van Rollegem

Siska Buysschaert, die de bal aan het rollen bracht, is heel blij dat er opnieuw een brievenbus in het centrum van Rollegem staat. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vorige week kwam er – na het verdwijnen van de enige brievenbus in het centrum van Rollegem – toch weer een nieuwe bus in het dorp.

In een reportage in onze krant in december 2018 over het verdwijnen van brievenbussen in West-Vlaanderen bleek dat ook de enige bus in het centrum van Rollegem zou worden weggenomen. Deze stond aan de Aalbeeksestraat.

Siska Buysschaert en Dimitri Vromant van CD&V 4.0 reageerden hierop. Ze vonden dat er toch in elke deelgemeente een brievenbus moest zijn die dag en nacht beschikbaar was. In mei 2019 zorgde stad Kortrijk voor een tijdelijke creatieve oplossing met een brievenbus buiten aan de winkel bij Spar Mouton, dat tevens ook een postpunt is. “Nu kunnen de mensen tenminste ook buiten de openingsuren van de winkel brieven posten”, sprak schepen van Deelgemeenten Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). De inhoud van de brievenbus werd dan meegegeven met de andere zendingen van het postpunt.

Aan oc rollegem

Siska Buysschaert en de Gemeenschapsraad van Rollegem, waarvan ze voorzitter is, Rollegemnaar Jacques Platteau en schepen Ruth Vandenberghe bleven echter ijveren voor een officiële brievenbus van Bpost. Na overleg werd vrijdagmorgen uiteindelijk weer een brievenbus geplaatst. Ze staat aan de oprijweg van het oc in Rollegem. “We zijn tevreden dat Bpost uiteindelijk toch op onze vraag inging”, stelt de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier