Toch rommelmarkt tijdens kermisweekend in Bellegem

Links zien we het gezin Callens met v.l.n.r. Daniel Callens, Elsie Dermaux, Dylan Vandenbroucke en Kelly Callens en rechts zien we het gezin Vanneste met v.l.n.r. Yxlana Vanneste, Geert Vanneste, Yentl Vanneste en Linda Chantrie. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Het laatste weekend van september is traditioneel het kermisweekend in Bellegem. De kermiskramen staan er en ook de rommelmarkt op zondag 27 september kan plaatsvinden, mits registratie aan in- en uitgang.

Vijf jaar geleden begonnen Daniel Callens uit Bellegem en zijn gezin samen met het gezin van Geert Vanneste uit Zwevegem en Marc Vanseymortier en Marie-Jeanne Van Langenhove uit Steendorp rommelmarkten te organiseren voor het goede doel. Daniel deed dit dan al drie jaar voordien samen met andere mensen. Ze doen dit voor hun vzw De Kleine Beer, waarmee ze allerhande goede doelen steunen. “We steunden al het zorghuis in Oostende, verschillende scholen, MPI Pottelberg, de Rijzende Ster Kuurne, het dierenasiel en A’kzie. “We organiseerden al eens een winterdiner en een barbecue voor 100 kansarmen”, vertelt Elsie Dermaux, de vrouw van Daniel. Daniel trok met Pasen of Kerstmis ook al met chocolade naar kinderen die het moeilijker hebben. “De opbrengst halen we uit de standgelden van de deelnemers”, luidt het.

Agenda liep leeg

“Van oktober tot april doen we elke maand een overdekte rommelmarkt in Duin en Zee in Oostende. De andere maanden zijn er rommelmarkten buiten, dus ook in Bellegem tijdens het kermisweekend. Het zal de eerste rommelmarkt zijn in lange tijd”, zucht Linda Chantrie, de vrouw van Geert. Het gezin staat ook zelf op verschillende markten en had er 65 gepland dit jaar. “Door corona zagen we de agenda leeglopen.”

Dit weekend zijn de eerste rommelmarkten terug. Vzw De Kleine Beer organiseert er zaterdag één in Intratuin in Zwevegem, maar daar zijn de standplaatsen al uitverkocht. Voor de rommelmarkt in Bellegem, die vanaf de kermis op Bellegemplaats, in de Bellegemsestraat en in de Bellegemkerkdreef plaatsvindt, zijn er nog plaatsen vrij. “We hebben hier standplaatsen over een lengte van 1 km.” Er moet een afscheiding in het midden van de baan komen, zodat de looprichting kan gerespecteerd worden. “We huurden ook toiletten die we telkens na gebruik zullen ontsmetten.” De organisatoren zijn blij dat de rommelmarkt in Bellegem toch kan plaatsvinden. “Vorig jaar kon het niet door hevig stormweer die dag. We verwachten veel volk, want de rommelmarkt in Bissegem van dezelfde dag werd afgelast!”

Praktisch

De toegang tot de rommelmarkten van vzw De Kleine Beer is gratis. Inschrijven voor de rommelmarkt van Bellegem op zondag 27 september van 8 tot 17 uur kan nog via daniel.callens@telenet.be. De deelnameprijs van 5 euro per 5 lopende meter wordt ter plaatse betaald. De auto kan op de stand blijven staan.

Voor de rommelmarkt van 3 oktober van 8 tot 17 uur in Intratuin in Zwevegem kan je ook nog inschrijven, en ook voor de kerstmarkt in Intratuin op 28 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier