Sinds 1991 hielden Filip Dedier en Ann Baele slagerij 'Filip' open op hetzelfde adres. In 2016 werd Filip zwaar ziek en hij overleed in hetzelfde jaar. Na het overlijden bleef de zaak een tijdlang leeg staan. De kinderen hadden toen al beiden hun eigen weg ingeslagen, maar zoon Niels bleef spelen met de gedachte om de za...

Sinds 1991 hielden Filip Dedier en Ann Baele slagerij 'Filip' open op hetzelfde adres. In 2016 werd Filip zwaar ziek en hij overleed in hetzelfde jaar. Na het overlijden bleef de zaak een tijdlang leeg staan. De kinderen hadden toen al beiden hun eigen weg ingeslagen, maar zoon Niels bleef spelen met de gedachte om de zaak van zijn ouders nieuw leven in te blazen. De 24-jarige werkte als chef onder meer in het Hof van Cleve en de laatste maanden bij Rock Fort in Brugge. Uiteindelijk besloot Niels om de zaak van zijn ouders samen met zijn vriendin verder te zetten, maar dit wel op een hedendaagse manier. Emma was voordien actief als chocolatier bij haar familie bij Sukerbuyc in de Katelijnestraat. "We hebben enkele maanden geleden beslist om te starten met een gastronomische boetiek", zegt Niels. "In het weekend van Vaderdag gaan we open. Een ode aan hem. Zijn foto kreeg ook een unieke plaats in de zaak. De naam Le Foulard verwijst ook naar het sjaaltje dat hij vaak droeg bij feesten. Ook wij zullen onze foulards dit weekend aanhebben." "Boutique Gastronomique staat voor hoogstaande gerechtjes en dagverse producten", zegt Niels, die instaat voor de bereiding terwijl Emma en mama Ann de winkel zullen runnen. "In ons gamma vind je onder meer de producten van Belgasconne. De mensen van het Sint-Amandshof werken immers met de beste varkens. Op vlak van charcuterie gaan we van Spaanse hammen tot ambachtelijke hespenworst. Op zaterdag en maandag zal ook een Spanjaard bij ons de Spaanse beenham aansnijden." (SR) 'Le Foulard' opent zijn deuren op zaterdag 8 juni aan de Moerkerksesteenweg 95.