Vorig weekend kwamen heel wat mensen uit de brede regio met de wagen naar Zwevegem om er te wandelen en te fietsen. Dit dan vooral in het Mortagnebos in Sint-Denijs en het Orveytbos in Moen. Ook werden er opvallend veel fietsers en wandelaars opgemerkt langs het kanaal Bossuit-Kortrijk.

Volgens de Zwevegemse burgemeester Marc Doutreluingne kon dit niet de bedoeling zijn in een tijd dat men moet afstand nemen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Hij is van oordeel dat dergelijke uitstapjes tot ongewilde samenscholingen leiden en zo het besmettingsgevaar vergroot. Vorige week liet hij dan ook de parkings in de omgeving van de bossen afsluiten in de hoop een herhaling van de toestanden zoals vorig weekend te voorkomen. "De mensen mogen, en moeten, nog kunnen bewegen, maar laat ze dit dan vooral in hun eigen omgeving doen. De bossen zijn nog open voor het publiek, maar dat is dan veeleer bedoeld voor de buurtbewoners.", klonk het.

Zaterdagnamiddag merkten we dat de oproep niet meteen gevolgd werd. Auto's waren er nagenoeg niet te zien, wellicht ook omdat de politie veelvuldig patrouilleerde. Fietsers en wandelaars daarentegen, waren er wel duidelijk aanwezig.

(GV)

Vorig weekend kwamen heel wat mensen uit de brede regio met de wagen naar Zwevegem om er te wandelen en te fietsen. Dit dan vooral in het Mortagnebos in Sint-Denijs en het Orveytbos in Moen. Ook werden er opvallend veel fietsers en wandelaars opgemerkt langs het kanaal Bossuit-Kortrijk.Volgens de Zwevegemse burgemeester Marc Doutreluingne kon dit niet de bedoeling zijn in een tijd dat men moet afstand nemen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.Hij is van oordeel dat dergelijke uitstapjes tot ongewilde samenscholingen leiden en zo het besmettingsgevaar vergroot. Vorige week liet hij dan ook de parkings in de omgeving van de bossen afsluiten in de hoop een herhaling van de toestanden zoals vorig weekend te voorkomen. "De mensen mogen, en moeten, nog kunnen bewegen, maar laat ze dit dan vooral in hun eigen omgeving doen. De bossen zijn nog open voor het publiek, maar dat is dan veeleer bedoeld voor de buurtbewoners.", klonk het.Zaterdagnamiddag merkten we dat de oproep niet meteen gevolgd werd. Auto's waren er nagenoeg niet te zien, wellicht ook omdat de politie veelvuldig patrouilleerde. Fietsers en wandelaars daarentegen, waren er wel duidelijk aanwezig.(GV)