Toch nog Top Model finale voor achtjarige Mohamed

Mohamed Sahli wil straks de hoofdprijs in Top Models Belgium Kids. (gf)
Mohamed Sahli wil straks de hoofdprijs in Top Models Belgium Kids. (gf)
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Na vier uitgestelde data is het op 11 september dan toch zover, dan staat de finale van Top Model Belgium Kids Academy op het programma in Espace Magnum in Colfontaine, Henegouwen. Avelgemnaar Mohamed (8) dingt er naar de hoofdprijs.

Anderhalf jaar geleden moest Mohamed Sahli (8) nog strijden voor een plek in de finale van Top Model Belgium, de hyperprofessionele modellenwedstrijd. Na een makkelijke halve finale mocht Mohamed naar de grote finale, in mei vorig jaar. Maar door de coronacrisis werd ook dat evenement uitgesteld. “Daarna werd het september, dan oktober en op het laatst februari”, zegt papa Ramzi Sahli. “Heel spijtig, want Mohamed had er alles voor gedaan om er te staan. Hij had de halve finale overleefd, had flyers uitgedeeld en reclame gemaakt.

De modellenwedstrijd gaat dan toch nog door, en wel in Bergen. “Dat was goed nieuws, maar ik hou nog een slag onder de arm. Ik hoop voor Mohamed dat het doorgaat. Hij amuseert zich op het podium. Dat is spelen voor hem, in al die gekke outfits.”

“Of hij teleurgesteld was over het uitstel? Uiteraard! Maar hij moest nog veel meer missen. Geen reizen, geen Plopsaland, Disneyland of neven die kwamen slapen. Zelfs geen karate. Gelukkig had hij nog zijn theater waarin hij zich kon uitleven.

Laatste repetitie

De finale zal nog niet kunnen doorgaan zoals voorheen voorzien. “Binnen mag je maar met vierhonderd man, volgens mij. Dat is ook al niet wat het moet zijn. De editie van 2021 is ondertussen ook al gestart, en zit achter op schema. Er zijn daar jongens die plots te oud zijn (de wedstrijd hanteert een maximale inschrijvingsleeftijd van 15 jaar, red.) .

Zaterdag is de laatste repetitie voor de finale. Dan is er ook een infomoment voor ouders van deelnemende kinderen. Ramzi gaat er met Mohamed alleen naartoe. “Ze maken dan bekend welke outfit we moeten voorzien. Normaal doen we zoiets met de hele familie. Nu gaat dat niet. Of we de finale met het gezin kunnen gaan kijken? We weten het niet. Ze weten het zelf ook niet denk ik. Wie weet moet ik helemaal alleen gaan met hem.”

Ondanks alles blijven ze ten huize Sahli ambitieus. “Wij gaan gewoon voor de titel. Mohamed wil altijd winnen, zo is hij nu eenmaal. Hij kreeg ook een broertje, in december. Mohamed zal die prijs willen pakken voor zichzelf, zijn broertje en zijn ouders. We kijken ernaar uit.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier