Toch nog een kasseisteen, trofee van Paris-Roubaix, voor Paul Deman uit Rekkem

Jacques Deman (midden), neef van Paul Deman die in 1920 Paris-Roubaix won, mocht zaterdag 31 juli een kassei in ontvangst nemen uit handen van Les Amis de Paris Roubaix. © wilfried Ossieur
Redactie KW

Zaterdag 31 juli, net op de dag dat Paul Deman 60 jaar geleden overleed, brachten Les Amis de Paris-Roubaix een bezoek aan zijn graf in Outrijve. Paul Deman won in 1920 Paris-Roubaix. De familie van Paul ontving alsnog een kasseisteen, trofee van de helleklassieker.

Paul Deman werd geboren in Rekkem op 25 april 1889 en overleed in Outrijve op 31 juli 1961. Hij was niet enkel en alleen de eerste winnaar (1913) van Vlaanderens Mooiste, in 1920 won hij ook Paris-Roubaix.

Op zoek naar oud-winnaars

Les Amis de Paris-Roubaix zijn nu op zoek naar alle oud-winnaars, of naar hun familie om hen alsnog een kasseisteen, de trofee van de winnaar in deze helleklassieker, te overhandigen. In die periode was er daar immers nog geen sprake van.

Zo waren ze enkele dagen voordien ook al te gast in Herentals waar ze een gelijkaardige kasseisteen overhandigden aan Rik Van Looy.

Neef kreeg trofee overhandigd

In Outrijve was het Jacques Deman uit Rekkem, neef van Paul, die de trofee overhandigd kreeg, dit in het bijzijn van een afvaardiging van de stad Menen, met name schepen van Sport Herman Ponnet en Marc Pyncket van de Heemkundige Kring. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier