Toch nieuwe besmetting in WZC De Korenbloem in Kortrijk

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vorige week bleek na een uitgebreide rondvraag nog dat elf van de twaalf Kortrijkse woonzorgcentra coronavrij waren. Alleen in WZC Sint-Jozef verblijven nog twaalf besmette personen, waarvan slechts een met symptomen. Helaas werd deze week in WZC de Korenbloem opnieuw een besmetting vast gesteld.

Het nieuws wordt bevestigd door directeur Kristof Claeys. “Het gaat om een persoon die geen symptomen vertoont“, klinkt het. “De bewoner in kwestie werd samen met de rest van een afdeling preventief getest omdat een van de personeelsleden die er aan de slag was, ziek thuis moest blijven.”

Uit die preventieve testen bleek dus slechts een besmetting. “De bewoner is er niet ziek van, maar dit is toch een serieuze domper”, aldus de directeur. “Net nu we dachten dat we van het virus verlost waren, moeten we weer een volledige afdeling in quarantaine plaatsen. Dat weegt niet alleen zwaar door in werkdruk, het is vooral psychologisch heel zwaar om weer naar af te moeten. Zowel voor het personeel als voor de bewoners.”

Op het hoogtepunt van de crisis kampte de Korenbloem met erg hoge besmettingsgraden. Meer dan de helft van de bewoners liep het coronavirus op en ongeveer 40 procent van de personeelsleden ondergingen hetzelfde lot. Er vielen tien corona-gerelateerde overlijdens te betreuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier