Toch Ieperstraatfeesten, maar met barbecue in je eigen kot

De bewoners van de Ieperstraat steken op 13 september hun barbecue in gang. We zien v.l.n.r. Stijn Coelus, William Vandenbussche, Bastijn Bonte, Lieven Bonte, Sofie Callewaert, Joyce Ghorayeb, Hilde Nuytkens en Jean-Claude Lagaisse. © foto JT
Redactie KW

De Ieperstraatfeesten op de parking van de Colruyt zullen dit jaar door de coronasituatie niet plaatsvinden. Traditioneel gebeurde dat op de tweede zondag van september. De vorige vijf edities lokten telkens veel volk met vorig jaar zelfs meer dan 400 eters. Toch laat men de bewoners niet in de kou staan en de afgelopen maanden waren er ook al initiatieven.

“We willen op het elan van de jaarlijkse barbecue verdergaan en we roepen onze bewoners op om nu zondag een barbecue in hun kot te organiseren”, verduidelijkt bestuurslid Lieven Bonte.

Post een foto

“We blijven op zondag 13 september dan wel in onze eigen bubbel, maar dat betekent niet dat er niet gegeten en gedronken mag worden. We hopen dus dat onze inwoners massaal de barbecue bovenhalen en in hun eigen veilige omgeving genieten. Wie een foto post van zijn kookkunsten op onze Facebookpagina, krijgt later een leuke verrassing.”

De afgelopen maanden deed de Ieperstraat meerdere inspanningen om de coronaperiode wat te verzachten. Zo was er maanden aan een stuk ‘s avonds het applaus voor de zorgverleners met elke avond een ander thema. Tijdens het paasweekend kregen alle bewoners een bloemetje en paaseitjes.

De mooiste wegeltjes

“Een andere nieuwigheid is de Ieperstraat-wandeling”, vult William Vandenbussche aan. “We hebben een wandeling in elkaar gebokst langs de mooiste wegeltjes rond de Ieperstraat. Het is een wandeling van zo’n acht kilometer, ongeveer de helft loopt langs onverharde wegen. De reacties zijn alvast bijzonder positief. De mensen staan versteld van de schoonheid van onze omgeving.”

“De wandeling start aan de Colruyt. We hopen dat onze bewoners binnenkort eens de wandeling proberen en zeker op 13 september om er toch een beetje het feestgevoel in te houden. Het is spijtig dat we niet allemaal samen feest kunnen vieren, maar volgend jaar zijn we zeker terug. We broeden ondertussen op een nieuw concept en hopelijk kunnen we dan weer als een hechte groep onze Ieperstraatfeesten houden”, besluit William. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.