Toch Hoppefeesten in Poperinge, maar dan in je hoppebubbel

Redactie KW

Het moest een feestjaar worden in Poperinge: 2020 zou de viering van de 25e Bier- en hoppefeesten betekenen. Door de coronacrisis kon het stadsbestuur niet anders dan de feesten naar 2021 te verplaatsen, maar afgelopen weekend stond wel een alternatief op de agenda. “Toch doet het me hartzeer”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

“Aangezien Poperingenaars keikoppen zijn, is niets doen geen optie. De Bier- en hoppefeesten zitten immers in het hart van elke Poperingenaar. Dus roept het stadsbestuur op om op de Hoppefeesten en de stad te klinken, elk in zijn eigen bubbel”, zei het Poperingse stadsbestuur over hun alternatieve Hoppefeesten. Voor het alternatieve Hoppefeestweekend kregen de Poperingse inwoners de oproep om hun gevel te versieren met hopperanken. Je kon ook investeren in een feestpakket: een affiche uit de stadskrant aan je raam hangen, hoppefeestvlag kopen en uit je raam hangen en een bierpot van de Hoppefeesten kopen.

Emotioneel

Kleine activiteiten vonden zowel op vrijdag 18 als op zaterdag 19 september plaats op de Grote Markt. Op vrijdag 18 september werden de light Hoppefeesten om 20 uur geopend met een Facebook live en trok de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Poperinge door het stadscentrum. Het Hoppepluklied weerklonk door de centrumstraten. Burgemeester Christof Dejaegher en het schepencollege kwamen de sfeer opsnuiven. “Het doet me toch wel hartzeer. Het is iets volledig anders, maar er kan toch wat gevierd worden. Niets doen, dat konden we niet”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). “We zijn allemaal wat emotioneel. Het is jammer”, vult schepen Loes Vandromme (CD&V) aan.

Hoppelied

Zowel op vrijdag als zaterdag kon je op de Grote Markt een hoppefeestfoto nemen in een fotobooth. Je kon op de foto gaan met Popernicus en je kon uit volle borst meezingen met het hoppelied tijdens een karaoke. Achteraf zal de stad alle inzendingen monteren tot één groot Poperings Hoppelied. Enkel op zaterdag kon er deelgenomen worden aan de exclusieve hoppewandelinge langs een hopbedrijf, inclusief gidsbeurt en degustatie. En ook de stadsbeiaardier speelde op zaterdag Hoppefeestliederen. (LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier