Toch geen honden-weide in Schoondalbos Waregem

Boswachters vinden het niet slim om een hondenweide aan te leggen bij een woonzone.© PNW
Boswachters vinden het niet slim om een hondenweide aan te leggen bij een woonzone.© PNW
Redactie KW

Het Agentschap Natuur en Bos trekt een streep door de voorzichtige plannen van het stadsbestuur om een hondenweide in te richten aan het Schoondalbos. “De boswachters vinden het niet raadzaam om zo’n weide aan te leggen nabij een woonzone”, geeft het stadsbestuur aan.

De afgelopen maanden hielden verschillende raadsleden al een pleidooi voor een hondenweide in Waregem. Zo deed Maxim Laporte (N-VA/Open Vld) dat al in april 2019 om aan de problematiek van hondenpoep te verhelpen. In januari lanceerde Kim Deplancke (CD&V) een gelijkaardige vraag. “Het zou fijn zijn mocht elke deelgemeente over een hondenweide beschikken. Verschillende locaties zijn geschikt: de Zavelputten in Beveren-Leie of de visvijvers in Desselgem. De kostprijs voor de aanleg is relatief laag”, betoogde ze. Momenteel is er in de paardenstad enkel een hondenweide te vinden nabij het stadspark Baron Casier.

Tweede hondenweide

Het stadsbestuur is te vinden voor een tweede hondenweide, maar de locatie is een ander paar mouwen. Tijdens de gemeenteraad van januari werd het Schoondalbos op de grens van Wielsbeke en Waregem naar voren geschoven. “We kunnen een hoek van het bos, dat enkele hectaren groot is, inrichten als hondenspeelweide. Vooraleer we daar een omheining kunnen plaatsen, moeten we toestemming krijgen van Agentschap Natuur en Bos. Dit zou in ieder geval een redelijke centrale plaats zijn tussen Desselgem en Sint-Eloois-Vijve”, zei burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Woonzone

Alleen is de hogere overheid er niet voor te vinden. “Het Agentschap Natuur en Bos liet ons weten dat het geen voorstander is om een stuk van het bos af te bakenen om er een hondenweide in te richten. Zo’n weide ligt best niet te dicht bij een woonzone, vinden de boswachters. Daarmee zetten we onze zoektocht naar een geschikte locatie verder, want dat is niet evident”, laat schepen van Groen en Stadsnetheid Maria Polfliet (CD&V) nu weten. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier