Toch een KBC-automaat buiten werking na ongeval in Kortemark

De automaat in de hoek raakte beschadigd door het ongeval. © (foto JH)
Redactie KW

In het KBC-kantoor op de Markt in Kortemark is alle schade opgeruimd nadat een 46-jarige bestuurder in zijn wagen zondagochtend tegen de gevel van de bank reed. Het kantoor is wel terug toegankelijk voor de klanten. Nu blijkt er toch een automaat buiten werking te zijn.

In tegenstelling tot wat eerst gedacht werd is een van de twee automaten in de inkomhal toch beschadigd door de klap. Het gaat niet om het geldafhaalautomaat in de muur maar wel om de vrijstaande automaat in de hoek. Daarmee kunnen allerlei verrichtingen zoals overschrijvingen en stortingen gedaan worden.

“Na de opruimwerken bleek dat de automaat niet meer functioneerde en daarom werd ze door een technieker onderzocht en buiten dienst gesteld”, zegt Viviane Huybrecht van KBC. “Het gaat om de automaat die in de hoek stond van de gevel waar de impact was. Aan die gevel hing binnen een radiator die losgekomen is. Daarbij is er ook een hoeveelheid water vrijgekomen en een deel daarvan is wellicht in de automaat gesijpeld of heeft die beschadigd. Daarom werd het toestel buiten dienst gesteld.”

“Een hele zondag werd gewerkt voor de veiligheid van de klanten en het personeel. Daarom werd de hele beschadigde zijgevel weggenomen. Het muurtje en de glazen ramen werden verwijderd en alles werd dichtgemaakt met houten panelen. Ook binnen werd alles wat vernield is verwijderd. De veiligheid van onze klanten en het personeel staat voorop. Pas in een latere fase bekijken we hoe groot de schade beraamd wordt en hoe we die kunnen verhalen.”

Zo belooft het ongeval voor de 46-jarige man uit Kortemark een dure rekening te worden. Niet alleen de schade in de bank was aanzienlijk, ook zijn Audi liep flinke schade op. En omdat hij 2,51 promille in zijn bloed had, en onder invloed was van cocaïne en amfetamines, wacht hem nog een gepeperde rekening bij de politierechter. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier