Toch een beetje Zotte Maandaggevoel voor deken Koen in Pittem

© JG
Redactie KW

Door het coronavirus zijn alle activiteiten rond Zotte Maandag in Pittem weggevallen. Het Bergcomité wou hun deken Koen Warnez echter op maandag 20 juli niet in de kou laten staan en organiseerde zelf een verrassingsdag voor hem en zijn gezin.

Onder normale omstandigheden zou Pittem op maandag 20 juli op zijn kop staan en bruisen van de activiteiten rond Zotte Maandag. Het coronavirus gooide echter roet in het eten en zorgde er voor dat alle activiteiten geannuleerd werden. Sint-Elooisdeken Koen Warnez, die normaal in het middelpunt van de feestvreugde ging staan, dreigde de dag thuis te moeten doorbrengen.

Het Bergcomité, waar hij zelf al jaren één van de drijvende krachten van is, stak hier echter een stokje voor en zorgde ervoor dat Koen, Heidi en hun gezin toch een aangename dag konden beleven. Rond 10 uur werden Koen en Heidi immers thuis afgehaald met een oldtimer en naar de Voordamhoeve gebracht (waar normaal ook alle festiviteiten gingen doorgaan), waar hun familie en vrienden hen opwachtten voor een lekkere aperitief.

Gezellige dag

“We wilden, ondanks het feit dat alles geannuleerd was, Koen en Heidi vandaag toch in de bloemetjes zetten”, vertelt comitévoorzitter Firmin Verhelle. “Na het aperitief gaan we richting Markt, waar we een viertal cafés zullen bezoeken en waar we een half uurtje zullen blijven. We eindigen in café Epsom, het stamcafé van Koen, dat speciaal voor ons bezoek zal openen. Overal zullen we uiteraard de nodige veiligheidsregels in acht nemen. Op de late namiddag trekken we dan naar de zaal van Lieven Lafaut op het Sint-Amandshof voor een lekkere maaltijd. De zaal is voldoende groot, zodat we voldoende afstand kunnen houden en alles veilig kan verlopen.”

“Ik ben uiteraard zeer blij met dit initiatief van het comité”, zegt Koen ons blij. “Ik was zelf ook wel van plan iets kleins te organiseren, maar ik ben op snelheid genomen door hen. Het lijkt alleszins een mooie, gezellige dag te worden. We zullen het zien als een voorproef op de grote feesten volgend jaar, waarvan ik uiteraard hoop dat ze zullen kunnen doorgaan.” Dit laatste was ook het hoofdpunt van de korte speech van Sint-Elooisgildevoorzitter Geert Demeulemeester. “Laat ons hopen dat tegen volgend jaar alle coronaproblemen van de baan zullen zijn en we weer volop kunnen feesten.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier