Tiny Ballegeer uit Ruddervoorde pakt uit met fotoshoot voor jongeren

Tiny Ballegeer
Tiny Ballegeer
Redactie KW

Tiny Ballegeer vond het laatste jaar een zee aan tijd om haar creativiteit te laten botvieren. Met ’(veer)krachtig’ zet ze jongeren in de kijker en viert ze tegelijk het zestienjarige bestaan van haar onderneming.

“Ik startte mijn eigen zaak Tiffo Design in 2005 en specialiseer me in portretfotografie. Alle opdrachten rond huwelijken, communies, babyborrels, feesten, enzovoort vielen weg. Uiteindelijk kwam er ruimte om shoots te doen die ik altijd al wilde uitwerken. Zo ontstonden nieuwe minisessies en de locatieshoots voor kinderen en gezinnen. Toen ik enkele weken geleden de boodschap hoorde dat jongeren het alsmaar moeilijker krijgen met de huidige maatregelen, wou ik hen bewust in de kijker zetten”, vertelt ze over haar initiatief ’(veer)krachtig’. “De bedoeling is om aan de doelgroep voor wie nu heel veel hobby’s en sociaal contact met vrienden wegvallen, ook iets te geven waar ze aan kunnen deelnemen en naar uitkijken.”

“Zelf heb ik twee kinderen van 11 en 14 jaar en ook bij hen merk ik dat er nood is aan nieuwe mogelijkheden. Sinds ik de oproep gelanceerd heb, stromen de reacties binnen. Het ontroert mij hoe sommige jongeren schrijven dat ze opgelucht zijn dat ze eindelijk gezien worden. Het zit echt wel diep. De eerste data die aangekondigd werden, zijn al volzet en ik heb besloten om daar nog extra dagen aan toe te voegen.”

Zwart-witfoto’s

Mensen praten over het initiatief bij de bakker of in de frituur, ook jongeren onder elkaar. Het leeft en er is enthousiasme om deel te nemen.

Jongeren die zich willen laten fotograferen, kunnen zich nog altijd op de website van Tiffo Design aanmelden. “Ze mogen in een outfit komen die ze zelf kiezen en die herinnert aan een jeugdbeweging of sport die ze missen. Sommigen zijn van plan om in feestkledij te komen of met hun festivalbandjes aan. De bedoeling is echt om jongeren uit Oostkamp tussen 12 en 25 jaar te laten zien in hun kracht. Ik kies voor zwart-witfotografie om die kracht zo sterk mogelijk in beeld te krijgen.”

Ook aan fotografen zijn strikte maatregelen opgelegd: “We mogen slechts één persoon tegelijk in de studio binnenlaten. Ik voorzie dan ook tien minuten per persoon en reken nog wat extra tijd, zo kan alles veilig verlopen. Ik heb gevraagd om hun eigen rekwisieten mee te brengen zodat ze hier niets hoeven aan te raken. Het zullen intensieve dagen zijn voor mij, maar ik heb zin in een uitdaging na de stilte van het voorbije jaar,” klinkt Tiny gemotiveerd.

De resultaten van de fotoshoots zullen te zien zijn op de socialemediapagina’s van Tiffo Design. “Daar zal ik af en toe ook een verhaal bij plaatsen van de jongere in beeld. En wie weet komt er later op het jaar nog een presentatie van de foto’s in een tentoonstellingsruimte of buiten.”

Meer info op: https://www.tiffodesign.be/blog/8020-veerkrachtig/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.