Tinny Verbeke was 20 in 2000: “Nu kies ik voor Dieter Coppens”

Wouter Vander Stricht

‘Ik word 20 in 2000.’ Zo heette de rubriek waar meer dan 500 jonge West-Vlamingen in onze krant vertelden over hun leven.Twintig jaar later confronteren we ze met hun uitspraken van toen.

“Ik vind dat mijn ouders heel jeugdige ideeën hebben. Ze zijn ook niet echt streng”

“Ik gedroeg me als tiener ook altijd verantwoordelijk en als enig kind heb ik altijd goed kunnen babbelen met mijn ouders. Ik kan ook op mijn ouders rekenen. Als ik moet gaan werken, komt mijn ma iedere ochtend langs om de kinderen klaar te maken. Mijn ouders wonen maar twee straten verder, zo heb ik het graag. We zijn verknocht aan deze streek. Ik vind het zelf ook heel belangrijk om een goede band met onze kinderen op te bouwen. Ik zit er zelf niet mee in om eens streng uit de hoek te komen, maar ze kunnen ook open over alles met mij praten. Waarom drie kinderen? We hadden het gevoel dat er nog iemand ontbrak en nu zit de achterbank netjes vol. Een jongetje? Dat mocht, maar hoefde niet. Wat zou hij doen tussen al dat roze speelgoed? (lacht) We hebben drie gezonde kinderen, dat is wat telt.”

“Een naaktstrand mag er komen aan de kust, maar mij zullen ze er nooit zien”

“Een naaktstrand was toen nog geen feit, een jaar later zou dat wel al het geval zijn. Maar op het bewuste naaktstrand in Bredene ben ik nog nooit geweest. Als wij naar de kust trekken, gaat het altijd richting Cadzand. Daar heb je een wat andere beleving, want wij zoeken sowieso de drukte niet op. Op reis doen we ook wel eens stranden aan voor de kinderen, maar we genieten evenveel van een stukje natuur. Onze zomerreizen gaan meestal richting Italië, maar we nemen er vaak nog landen in combinatie bij. In Italië zelf pikken we meestal ook een dagje Milaan mee. Onze vakanties zijn actief, maar niet sportief. De jongste jaren hebben we hier in huis vooral veel veranderingen gedaan. Maar mochten we eens de Lotto winnen, dan maken we een grote reis met het gezin en de rest zetten we op het spaarboekje van onze kinderen.”

Tinny Verbeke
Tinny Verbeke

“Hoewel Will Smith uit de ‘Fresh Prince of Bel Air’ flaporen heeft, vind ik het een machtig iemand”

“Heb ik dat zo gezegd? Oei. Ik vind hem wel een knappe vent, hoor. Hij hoorde toen bij de vier mensen met wie ik wel eens wilde gaan eten op kosten van De Weekbode. Luk Alloo, die ook op mijn lijstje stond, mag mee om voor de vrolijke noot te zorgen en ook mijn echtgenoot Kevin mag zijn voeten onder tafel schuiven. Mijn man en ik leiden geen spectaculair leven, maar we zien elkaar nog altijd even graag en zijn gelukkig met onze drie dochters. Will Smith en acteur Nicolas Cage krijgen deze keer geen uitnodiging. Vandaag zou ik gaan voor Dieter Coppens, de man die van Down the Road een fantastisch programma maakt. Het ziet er me een gezellige man uit die met iedereen goed kan omgaan. En voor wat meer sérieux mag psychiater Dirk De Wachter het gezelschap vervoegen. Ik hoor hem graag bezig en hoewel het vaak niet de makkelijkste onderwerpen zijn die hij aankaart, verveelt hij nooit.”

“Ik zou graag over tien jaar een bloeiende zaak hebben waar bruidskledij wordt verkocht”

“Ik droomde toen van een eigen zaak en twee kindjes, maar dat zijn er dus ondertussen drie geworden. De bruidskledij heb ik laten varen, maar dat idee heb ik ingeruild voor communiekledij. Ieder kind is ook anders en je krijgt veel dankbaarheid terug. Mijn eigen bruidsjurk heb ik destijds niet ontworpen, maar voor mijn dochters kan ik nu wel zelf communiekleedjes maken. Maar dus ook voor anderen. Er waren er al heel wat in de maak, maar de communies zijn nu verplaatst naar september en oktober. In de lengte kan ik die kleedjes wel nog bijstellen, maar in oktober zitten we toch in een ander seizoen uiteraard. Met sandaaltjes kun je dan niet komen aandraven. Het is vooral jammer voor de kinderen die hun hoogdag uitgesteld zien.”

“De retouches die ik normaal uitvoer, vielen de jongste maanden ook helemaal stil. Het was wat wennen. De kinderen mochten de voorbije weken ook niet naar school, zij vallen overal tussen. Zelf heb ik me ondertussen toegelegd op het maken van mondmaskers. Het waren klanten van mij die met die vraag kwamen. En nu bepaalde kinderen terug naar school mogen, is het leuk als ze een eigen gepersonaliseerd en herbruikbaar mondmaskertje hebben. Ook op mijn werk heb ik een patroon gemaakt en zijn we daar met vrijwilligers aan de slag gegaan. Het zit dus al in mijn vingers.”

“Ik kan hoegenaamd niet tegen dierenmishandeling. Als ik dat op tv zie, loop ik naar de keuken”

“Zelf hebben we een kat, die is al 17 jaar oud en slaapt veel, maar ze oogt nog fit. Dierenleed kan ik nog steeds niet hebben, maar voeg daar ook maar kinderleed bij. Misschien komt dat wel door mama te worden. Als je dan beelden ziet uit Bangladesh waar kinderen met hun mama’s mee moeten naar de fabriek om confectie te maken… Mijn hart breekt. Misschien moeten we wat meer respect hebben voor kledij en ook voor de winkels met producten van bij ons. Ik maakte voor de Warmste Week warmtekussentjes om wat geld in te zamelen voor Cetos, een kleine vzw met werkende mama’s die zich inzetten voor kinderen met dysfasie en taalstoornissen. Zo probeer ik ook mijn bijdrage te leveren.”

Bio

Tinny Verbeke (29 augustus 1980) is de dochter van Luc Hostyn en Lucienne Lynseele uit de Elegastlaan in Izegem. Met haar gezin woont ze verderop in de Masteneikstraat in Izegem. Ze bleef op de dansvloer van een lokale fuif plakken aan Lendeledenaar Kevin Hostyn (40) en ondertussen hebben ze drie dochters: Febe (13), Elfi (10) en Nomi (6). Tinny werkt in het Psychiatrisch Ziekenhuis OLV in Brugge waar ze op de linnendienst naaiwerk verricht voor patiënten, maar ook de arbeidskledij van het personeel mee beheert. In bijberoep runt ze retouche-atelier Tinny en ontwerpt ze communiekledij. Ze houdt van reizen, naaien, koken en dansen.

Het interview van 20 jaar geleden

Tinny Verbeke was 20 in 2000:

In de Elegastlaan 35 woont de 19-jarige Tinny Verbeke, dochter van automechanicus Luc en van huisvrouw Lucienne Lynseele. Tinny werkt part-time als retoucheuse bij Nancy Naert te Ledegem. In het Instituut de Pélichy volgde Tinny de richting Mode-Kleding. In het Roeselaarse Vormingsinstituut volgt ze nu nog avondlessen Bedrijfsbeheer en Patroontekenen. Tinny houdt van uitgaan, kledij maken, muziek beluisteren, naar de cinema gaan, creatief bezig-zijn en koken voor haar vriend Kevin Hostyn. Alhoewel het koppeltje al twee jaar samen is, kan Tinny toch niet zwijgen over haar lieve, charmante en sportieve vriend. De liefde brandt als nooit tevoren, zo blijkt.

Tinny, stel je voor dat je, volgens sommige normen, behoorlijk wat te zwaar wordt. Je vindt het helemaal niet erg of je begint een streng dieet te volgen ?

Tinny: “Ik vind van mezelf dat ik nogal kloek ben gebouwd, daarom regime ik soms. Langer dan twee dagen hou ik het wel niet vol. Moest ik echt enorm verzwaren, ja, dan zou ik mezelf wel verplichten om lange tijd een streng dieet te volgen.”

Wat vind je eigenlijk van jezelf als je in de spiegel kijkt ?

Tinny: “Om weg te gaan, schmink ik me nooit. Daarvoor heb ik dus al geen spiegel nodig. Ik gebruik hem alleen om m’n haar te kammen. Over het algemeen ben ik wel tevreden over m’n uiterlijk. Maar als ik een puistje ontdek, dan raak ik wel in paniek.”

Mag er een naaktstrand komen aan onze kust ? Zou je er zelf naar toe gaan ?

Tinny: “Voor mijn part mag er gerust een naaktstrand komen, maar mij zullen ze er niet zien. Ik zou me er nooit op m’n gemak voelen. De gedachte dat iedereen naar me kijkt, zou voortdurend door m’n hoofd spoken. Alhoewel, voor de mensen die naakt rondlopen, is een naaktstrand doodnormaal.”

Hoe belangrijk is muziek in je leven ?

Tinny: “Muziek neemt wel een belangrijke plaats in, in mijn leven. Een dag zonder muziek kan ik me niet voorstellen. Als ik uitga, kan ik me, als de muziek me aanstaat natuurlijk, enorm uitleven. Dan zou ik de hele avond op de dansvloer staan. Mijn vriend danst niet zo graag. Dan blijft hij aan de zijkant staan. Maar ik blijf wel in z’n buurt, hoor.”

Hoe ouderwets vind je je ouders ? Hoe streng zijn ze ?

Tinny: “Ik vind dat ze heel jeugdige ideeën hebben. Daarenboven zijn ze niet echt streng. Er is genoeg vertrouwen tussen ons en dit is een voorwaarde om de strengheid te beperken. Pas op, ik zeg ook niet dat ze alles toelaten, hé. Moest ik twee uur te laat thuis komen, zou het niet gepast zijn, dat weet ik zeker.”

Is er iets waar je absoluut niet tegen kan ?

Tinny: “Tegen dierenmishandeling. Als ik zo’n zaken op tv zie, loop ik naar de keuken. Ik kan er gewoon niet naar kijken. Verder kan ik niet verdragen dat iemand mij komt ambeteren als ik met een werk bezig ben dat de nodige concentratie vraagt.”

Noem eens een man die je sexy vindt.

Tinny: “In de eerste plaats m’n vriend Kevin. Hij is ontzettend sportief gebouwd en is een lieve jongen. En nen vent kan met zijn charmes veel doen bij een vrouw. Brad Pitt heeft ook wel iets, vind ik.”

Stel, je krijgt van de Weekbode een etentje aangeboden. Vier personen mogen je vergezellen. Wie zijn de gelukkigen ?

Tinny: “1. Vriend Kevin. 2. Luk Alloo. 3. Acteur Nicolas Cage. 4. Will Smith uit Fresh Prince of Bel Air. Deze laatste vind ik een machtig iemand. Alhoewel hij flaporen heeft, die ik wel even van dicht zou willen zien, vind ik hem een ontzettend mooie vent.”

Je mag een vraagje stellen aan Prins Filip. Waarmee overval je hem ?

Tinny: “Ik zou hem vragen waarom hij altijd zo passief en terughoudend is. Ik zie nog het tv-beeld voor me wanneer hij vertrok naar Brazilië. Mathilde gaf hem twee kussen en Filip reageerde nog niet. Vond hij het in z’n diepste toch niet jammer dat ze elkaar geen knuffel konden geven ?”

Hoe zie je jezelf over zo’n tien jaar ?

Tinny: “Ik zou graag een eigen, bloeiende zaak hebben, waar (bruids)kledij wordt gemaakt. Verder hoop ik gelukkig getrouwd te zijn en droom ik van twee kindjes. Een gezellig huisje zonder al te veel luxe en een gelukkig leven horen er natuurlijk bij.”

Is er iets waarvoor je om te kopen zou zijn ?

Tinny: “Voor 20.000 frank zou ik misschien parachutespringen. Alhoewel, eigenlijk ben ik niet om te kopen. Eens m’n mening vast staat, zal ze niet vlug veranderen.”

Je krijgt van een onbekende tante 1 miljoen frank. Wat doe je ermee ?

Tinny: “Het grootste deel zou ik op een rekening plaatsen. Met het overige bedrag zou ik een naaikamer installeren en eens goed uit winkelen gaan. Aan m’n vrienden zou ik ook eens deftig trakteren.”

Stel dat je door brand onmiddellijk je huis moet verlaten. Wat neem je zeker mee ?

Tinny: “M’n drie konijntjes en al m’n foto’s en brieven. De video’s van de zes modeshows die ik al liep en deze van de reizen die we maakten zou ik ook uit de brand proberen te slepen. Maar hopelijk hoeft het nooit zover te komen.”

(Kurt D’hulster)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten