https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tinekesfeesten 2021: “Het circus kan beginnen”

© Kurt De Schuytener
Redactie KW

Op 9, 10, 11, 12 en 18 september moet corona plaatsruimen voor het Tinekesvirus. Vier dagen vol feest, ambiance, hoogstandjes en verrassingen. Het is een feestvirus dat Heule op stelten zet. Het thema ‘circus’ dompelt de feestgemeente onder in de circussferen. Acht kandidates strijden straks om het felbegeerde Tinekeslint. Voor het eerst in de geschiedenis kiest Heule ook zijn ‘Timmeke van Heule’. De Tinekeswerkgroep presenteert een programma met voor elk wat wils. Heules ‘Greatest Show’ kan beginnen.

Vrijdag starten de feestelijkheden om 17 uur met de traditionele avondmarkt en een jeugdrommelmarkt. Omstreeks 17.30 uur is er de optocht van de kandidaten. Die trekken door Heule met hun gepimpte fiets in circusornaat met aansluitend als vuurdoop de voorstellingsproef. De tent opent om 20.30 uur haar zeilen voor de ‘Friday Beats’ waar dj’s het beste van zichzelf geven. Op Heuleplaats is er ‘Bumba La fête’.

Zaterdag om 10.30 uur start de dorpsbrunch, een nieuwkomer in het programma. Deze brunch vervangt de dorpsmaaltijd. Deelnemende kinderen krijgen gratis toegang tot het kinderdorp. Voor de kinderen is dat kinderdorp het hoogtepunt. Dit jaar is het kinderdorp zelfs nog uitgebreid. Kinderen kunnen om 13.30 uur ook terecht in het Tinekesbos. Daar kunnen ze onder andere circustechnieken leren en aan ballonplooien doen met een clown. Om 15 uur treedt ‘Jajajoepie Kidsparty’ op. De spekkenworp in de Stijn Streuvelslaan is de afsluiter.

Ondertussen kan je op Heuleplaats je acrobatische skills showen op het ‘Ladderspel Extreme’. Om 15 uur is er de verkiezing van het eerste ‘Timmeke van Heule’. Zes 18-plussers strijden voor de allereerste titel. Gelijklopend kan je jouw geheugen pijnigen in de Heu(l)se Dorpsquiz. Om 19.30 uur is er in oc De Vonke de verkiezingsavond, het hoogtepunt voor de kandidaten en hun supporters. Juryvoorzitter is ‘Khalid Sellam’, nieuwsanker bij Studio Brussel. ‘Erik Burke’ is weer de presentator van dienst.

Stoten

Zondag om 11 uur is er de barbecue van de Heulse brandweer. In de namiddag is er om 14 uur de kookproef voor de kandidates en de start van de wielerwedstrijd ‘Grote prijs Valère Vandecasteele’. Aan het Tinekesvat brengen ‘Radio Topkaas’ en de ‘Jonas Brothers’ ambiance in de keet. Om 17 uur is er de slotproef voor de kandidates.

Voor de apotheose verhuizen we naar de tent. Met ‘Heule Kweelt’ start om 20 uur het meezingmoment bij uitstek. Allerlei liedjes om, al dan niet vals en luidkeels, mee te zingen. Om 21 uur, als het publiek hees is gezongen, is er de bekendmaking van Tineke van Heule 2021 en haar eredames.

Zaterdag 18 september is er in De Vonke de officiële aanstelling van Tineke van Heule 2021. Na het spetterend, maar minder knallend en dus diervriendelijker vuurwerk vol spektakel op de weide in de Stijn Streuvelslaan, valt het doek over deze editie en trekt het circus weg uit Heule.

Stoten zijn er altijd. Die zijn tijdens de Tinekesfeesten niet weg te denken. Elk jaar druppelen aprilstoten van september neer in het feestcentrum. De stoten zijn ludiek en inspelend op de actualiteit. Ze mogen niet kwetsen en/of commercieel zijn. Hoe meer men in de stoot trapt, des te geslaagder die is. Zitten er dit jaar terug doordenkers tussen? Iedereen kan hieraan deelnemen. Je hoeft er geen geld achter te smijten…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.