Tineke zendt Roeselare op berenjacht: “Maak van elke dag een cadeau”

Tineke Van Synghel met haar man en kinderen Alexandere en Felice. © SB
Redactie KW

Om zoveel mogelijk mensen aan te sporen een teddybeer voor het raam te plaatsen, lanceerde Tineke Van Synghel (33) de Facebookpagina #berenjachtroeselare. Elke dag plaatst ze er ook leuke kinderactiviteiten op.

Deze Beitemse mama van Alexander (7) en Felice (3) is momenteel een technisch werkloze administratief medewerkster, maar ze probeert van de nood een deugd te maken. “Zoals zoveel ouders heb ik gemerkt dat onze kinderen in deze periode echt wel nood hebben aan wat afwisseling. Onze straat ligt in een verstedelijkt gebied. Kinderen hebben er sowieso deugd van om buiten te komen en iets anders te zien dan de muren van de woonkamer. Voortdurend binnen blijven, zorgt daarenboven voor kleine irritaties. Als de zon schijnt, proberen we om de paar dagen onze stapschoenen aan te trekken. Door de beren te tellen, is mijn zoon onbewust met hoofdrekenen bezig. Als er meerdere achter één raam te vinden zijn, telt hij die gewoon op. Via deze Facebookpagina deed ik ook een oproep om bij elke beer telkens een kleine opdracht te plaatsen.”

Wandelbingo

“Doe de kabouterdans, spring vijf maal op en neer, roep héél luid ‘gevonden’ of speel een hinkelspel. Dat lijkt misschien eenvoudig, maar voor kinderen zijn die opdrachtjes zalig. Op die manier kunnen ze ook hun overtollige energie kwijt.” Intussen hebben al meer dan 8.000 mensen Tineke’s pagina bekeken. “De reacties zijn heel positief en ik krijg ondertussen bruikbare tips om online te delen. Ik doe mijn best elke dag een nieuwe activiteit te posten die gelinkt is aan die beertjes. Onlangs hebben we er een leuke wandelbingo aan gekoppeld. Terwijl je stapt, ga je op zoek naar een vogel, een grasmachine of een riooldeksel en die zaken mag je dan afvinken tot alle zaken op je kaart gevonden zijn. Er is zelfs een knutselpagina op te vinden”, glundert deze creatieve mama.

Tineke zendt Roeselare op berenjacht:
© SB

Tijdens het verplicht thuiszitten, probeer ik elke coronadag te zien als een cadeau. We proberen er met ons gezinnetje echt wel het beste van te maken. Mijn kinderen zijn nu in de living een kamp aan het bouwen. We doen samen yogaoefeningen of knutselen dat het een lieve lust is. We profiteren ervan om er een positieve draai aan te geven en van die welgekomen quality time intens te genieten”, aldus een optimistische moeder. (KK)

De Facebookpagina vind je hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier