Tineke van Heule staat terug op haar plaats

Diego Ghekiere, Deborah Cossement, Soes Declerck van café Dudu en Jasper Malfait van café Kameleon zijn blij dat Tineke van Heule eindelijk terug is op Heuleplaats. © TGM
Redactie KW

Velen hebben haar gemist, maar Tineke van Heule staat sinds woensdagmiddag weer goed en wel op haar plaats. Het beeld is zeven maanden ‘van huis’ geweest door de heraanleg van Heuleplaats.

Het beeld vond al die tijd onderdak in restaurant Hula in de Wittestraat. “Het doet deugd om Tineke terug te zien op haar vertrouwde plaats”, klinkt het bij café Dudu. “Heuleplaats zonder Tineke is toch niet hetzelfde. De werken mogen dan nog zo fraai zijn, zonder Tineke is het niet af.”

Ook Jasper Malfait kwam van achter zijn toog van café Kameleon. “Zoiets wil je uiteraard niet missen. Ik ben blij ze weer in het straatbeeld te zien en dat zal bij vele Heulenaren zeker ook het geval zijn.”

De sokkel heeft een goede poetsbeurt nodig.
De sokkel heeft een goede poetsbeurt nodig.© NOM

Helemaal in al haar volle glorie staat ‘ons maartje’ er nog niet bij. Haar sokkel heeft een goede poetsbeurt nodig, maar dat was al het geval voor ze op 16 september vorig jaar vertrok. “We zullen daar zeker het nodige voor doen, maar of dat zal lukken tegen de opening van de nieuwe Heuleplaats op 5 mei is niet zeker. Wellicht moet daar een gespecialiseerde firma voor aangesproken worden.”

(TGM/NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier