Tineke van Heule 2014 in het bootje

Bruid Yade D'Haene, Tineke van Heule, en bruidegom Nico, omringd door de vroegere Heulse Tinekes Charlotte Verbeke (2011), Phaedra Hoste (2015), Febe Taghon (2017) en regerend Tineke Lieze Vandromme. © (Foto NOM)
Redactie KW

Donderdagmorgen is Yade D’Haene, Tineke van Heule 2014, in Wevelgem in het huwelijksbootje gestapt met Nico Dupont. Opmerkelijk: dat gebeurde op de 55ste huwelijksverjaardag van haar grootouders. Bovendien kwamen het regerende Tineke van Heule en nog drie voormalige Tinekes het jonge koppel feliciteren.

Yade (23) wilde absoluut trouwen op de 55ste huwelijksverjaardag van haar grootouders Adrien Bucket en Marie-Rose Lafaut die daar uiteraard bijzonder trots om waren. Het huwelijk werd door schepen Frank Acke voltrokken in de fraaie tot trouwzaal omgevormde vroegere goederenloods van het station. Yade is de dochter van Franky D’Haene en Cathy Bucket, de bekende uitbaatster van Frituur… Tineke in Heule. Mama Cathy heeft in 1984 trouwens zelf ook aan de Tinekesverkiezing deelgenomen maar moest zich toen tevreden stellen met het lintje van tweede eredame.

Charlotte Verbeke (Tineke 2011), Phaedra Hoste (Tineke 2015), Febe Taghon (Tineke 2017) en het huidige Tineke Lieze Vandromme wilden er in Wevelgem graag bij zijn om Yade te feliciteren.

Bruid Yade studeerde orthopedagogie en werkt als opvoedster in het Margareta-Maria-instituut in Kortemark. Bruidegom Nico is automecanicien, gespecialiseerd in oldtimers. Het jonge koppel heeft zich in de Wevelgemse deelgemeente Gullegem ‘genesteld’.

(NOM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier