Tine Verhulst sluit haar Zappa Store Kinderboetiek na tal van tegenslagen

Tine is begonnen met de uitverkoop van Zappa Store Kinderboetiek. Na veel tegenslagen in één jaar tijd nam het echtpaar deze beslissing. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Binnen enkele maanden stopt Tine Verhulst met haar Zappa Store Kinderboetiek in de Gravinnestraat. Door het overlijden van haar mama én haar zus in 2018 én omdat ze ook de zorg voor haar nichtje Lovely op zich neemt, wordt het allemaal te veel en moet ze ook denken aan haar gezin.

Tine (47) is getrouwd met Nico Rosseel (46). Ze hebben twee kinderen Carensy (22) en Bryce (19). Ze wonen in de Keirselaarstraat. Tine en Nico zijn geen onbekende Ingelmunsternaren. Eind 2004 begonnen ze met een eigen kraam voor kip aan ‘t spit. Ze staan op standplaatsen en op markten over heel West-Vlaanderen. De twee zijn dus noeste werkers. De vele voorbereidingen vergen veel inzet, waardoor Tine al vaak om 4 uur ‘s morgens wakker is om alles vers klaar te maken. Enkele jaren geleden wilde ze echter nog meer. Op 1 december 2012 begon ze met Zappa Store Kinderboetiek in de Gravinnestraat. In het begin werkte ze samen met vennoot Barbara, later alleen. Recent besloot ze met deze winkel te stoppen en wel om een speciale reden. “We zorgen voor de dochter van mijn overleden zus. Nico en ik beseffen dat er meer is in het leven dan alleen maar werken. We willen in de toekomst een beetje meer ontspanning, dan nu enkel één uurtje dansles in het Life Danscenter in Izegem. We volgen salsa en swing. Nico en ik volgden dat al één seizoen in de Dansschool Beyaert, nu al twee seizoenen in Izegem. Eén uurtje in de week kan ik door het dansen mijn verdriet vergeten.”

Mama en zussen overleden

Tine was 18 jaar toen ze werd geconfronteerd met het verlies van haar zus Ann. “Op 1 juli 1990 zat ik in de auto, samen met mijn zus. We reden in de Kuurnsestraat in Hulste. Bij een ongeval belandde onze auto tegen een elektriciteitspaal die afkraakte. Mijn zus van 20 was dood, ik moest één jaar revalideren. Zo moest ik weer leren stappen en zitten. Door dit ongeval kon ik niet verder studeren”, zucht Tine. 2018 voor haar ook een echt rampjaar, met de ene tegenslag na de andere.

In één jaar tijd maakte ik een val en verloor ik mijn mama en zus. Het is genoeg geweest

“Het begon één week voor mijn mama stierf. Ik deed een stockverkoop en viel van een laadbrug. Mijn arm was gebroken en mijn been getoucheerd. Drie dagen na mijn val werd mijn mama Christiane Vandenbussche (71) uit Hulste getroffen door een hartstilstand. Enkele dagen later – op 21 april 2018 – overleed ze. Op 30 september 2018 is mijn zus Jeannine (50) uit Zulte plots gestorven aan een hartfalen. Dat was weer een zware slag voor mijn papa André (72) uit Hulste en voor mezelf. Mijn papa verloor al zijn vrouw en twee van zijn drie dochters.”

Zorgen voor nichtje Lovely

Door al die tegenslagen besloten Tine en Nico het een beetje rustiger te doen. “Mijn zus was gescheiden, maar de papa van haar kinderen leeft ook niet meer. Zij hebben allebei hulp nodig. Jimmy is 27 en woont in Kortrijk, maar hij heeft ook nood aan een luisterend oor. Zijn zus Lovely is pas 14. Tijdens de week verblijft ze in het MPI in Kortrijk en loopt ze school in het Bijzonder Onderwijs Ter Bruyninge in Kortrijk. Tijdens het weekend ontfermen wij ons over Lovely. Ik steek veel tijd in haar opvoeding. Ik help haar met rekenen en lezen. Bij het internaat zeggen ze dat ze er al 200 % is op vooruitgegaan. Nico en ik willen Lovely dus een thuis geven, maar we hebben ook zelf kinderen. We moesten dus de knoop doorhakken en daarom stop ik met Zappa Store Kinderboetiek. Had ik het zes jaar geleden geweten, dan was ik er niet aan begonnen”, bekent Tine. “Er is immers een groot verschil tussen een kippenkraam en een kinderboetiek. Gelukkig zal dit pand na mijn uitverkoop niet leeg staan. Het zal heel vlug nieuw leven krijgen”, besluit ze.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier