Tine en Tim maken zes maanden na opening hotel kans op prestigieuze prijs

Redactie KW

Amper een half jaar na de opening, is het ENSO Boutique Hotel in Knokke-Heist genomineerd voor de Belgian Hospitality Awards in de categorie Best Hotel Design. Op maandag 2 december reikt het vakblad ‘Venuez’ de awards uit in het Grand Casino Knokke.

Het Knokke-Heistse ENSO Boutique Hotel is een van de vijf genomineerden. De awards geven ondernemers die op een creatieve en innovatieve manier de grenzen binnen de Belgische hospitalitywereld verleggen, de erkenning die zij verdienen.

De nominatie van ENSO is opmerkelijk, want het trendy hotel met ontbijt-, brunch- en lunchrestaurant en loungebar is nog maar sinds de paasvakantie van 2019 open. De erkenning voor het hoteldesign moet zaakvoerders Tim De Taeye en Tine Vanparijs veel voldoening geven, aangezien ze het volledig ontwerp en de inkleding zelf hebben uitgevoerd. Tim is architect van opleiding en liet zich voor het design van zijn zaak vooral inspireren door de Japanse stijl. Zwart en wit worden gecombineerd met accentkleuren zoals blauw en roze.

Complete gevoel van harmonie

De gekozen inrichting zorgt voor een rustgevende architectuur, waar zowel plaats is voor een strak design als cosy hoekjes. “ENSO heeft alles waar we zelf van genieten als we er even tussenuit knijpen: rust, persoonlijke aanpak en details die in ere zijn gehouden”, vertellen Tim en Tine. De naam ENSO visten ze uit de Japanse meditatie en symboliseert het complete gevoel van harmonie dat je ervaart wanneer alles klopt.

Tim is architect van opleiding en liet zich voor het design van zijn zaak vooral inspireren door de Japanse stijl.
Tim is architect van opleiding en liet zich voor het design van zijn zaak vooral inspireren door de Japanse stijl.© foto MM

Wie benieuwd is naar de inrichting en stijl van ENSO hoeft overigens geen hotelkamer te boeken. Het hotelgedeelte bestaat uit acht kamers, maar is eigenlijk een onderdeel van het Enso Boutique Hotel. Beneden zijn er een ontbijtzaal, brunch- en lunchrestaurant en loungebar die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. ‘s Middags is er een afternoon tea.

(MM/ foto’s MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.