Tine (58) verkocht al bijna half miljoen mondmaskers

Tine Beun met enkele kerstmondmaskers. © TP
Redactie KW

Tine is een rasechte onderneemster en laat zich niet uit haar lood slaan door de lockdown. Haar koopwaar bleek niet essentieel, dus begon ze mondmaskers te verkopen. Véél mondmaskers. In drie weken tijd heeft ze er al bijna 500.000 verkocht in de hele Westhoek en tot ver daarbuiten.

Tine Beun (58) is de zaakvoerster van een Ieperse winkel met decoratiestukken, fantasyjuwelen en babyartikelen. Haar koopwaar is niet essentieel en dus moest Tine haar zaak voor de tweede keer dit jaar sluiten. “Ik zal alles doen wat ik kan, zoals de voorbije maanden”, reageerde ze in tranen in een filmpje op de Facebookpagina van haar winkel.

Vrienden verloren

De vrouw bleef niet bij de pakken zitten en richtte zich op koopwaar die wél essentieel is in coronatijden: mondmaskers. “Ik heb er al bijna 500.000 verkocht”, zegt ze. “Tijdens de eerste lockdown leverde ik mijn klassieke producten gratis aan huis, tot in gemeenten als Blankenberge, Mesen en Passendale. Ik was soms van 7 tot 23 uur aan het werk. In de eerste lockdown leek er weinig vraag naar mondmaskers. Ik besliste om ermee te beginnen nadat ik zes vrienden verloor in vijf weken door corona. Twee van hen waren klanten. Dat was een grote klap, die me aan het denken zette. Met de verkoop van mondmaskers kan ik mijn steentje bijdragen. De eerste reacties van klanten waren veelbelovend. Ze bleven bestellen, omdat ze de kwaliteit en aansluiting zeer goed vinden. Mijn aanbod is zeer divers: kinderen, volwassenen, mannen, vrouwen en zelfs dove mensen. Doordat een deel van het mondmasker bestaat uit plastic, kan je de lippen zien. Nu de kerstperiode eraan komt, zet ik in op kerst- en feestmondmaskers.”

Enorm druk

Aan huis leveren, blijkt niet meer haalbaar. “Behalve voor wie zelf moeilijk weg kan. Ik werk met een afhaalsysteem of stuur ze op. Het verste naar waar een mondmasker verstuurd werd, is voorlopig een klant uit Antwerpen. Ik heb het nog drukker dan in de eerste lockdown en was twee weken lang elke dag 15 uur bezig. Ik zit op mijn tandvlees, maar wil mijn kanten blijven helpen. Mijn zakencijfer is nu iets beter dan andere jaren, dus ik mag niet klagen. Hopelijk inspireert mijn verhaal collega-ondernemers: hou het gezond en geef de moed niet op.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier