Tina van Ticano overleden na dramatisch anderhalf jaar

© MP
Bert Vanden Berghe

Tina Lammens is donderdag overleden in het AZ Delta in Roeselare. Dat raakte nu bekend. De 41-jarige uitbaatster van kledingzaak Ticano verloor vorig jaar ook haar ouders in amper vijf weken.

Afgelopen donderdag overleed Tina Lammens (41). Zij was de uitbaatster van kledingzaak Ticano, een zaak in het hart van Roeselare, waar mensen met een maatje meer terecht konden voor gepaste kleren. Tina was al een tijdje ziek, maar het afgelopen anderhalf jaar was een heuse lijdensweg.

Eind maart overleed haar moeder (Marie-)Claire Helmans, amper 55, aan hartfalen. Ze was van Gent afkomstig, maar startte met haar partner Norbert Lammens in 1992 de zaak Ticano. De twee stapten in 2000 in het huwelijksbootje. Hun dochter Tina stapte gaandeweg ook in de zaak. Tina was de partner van Björn Vandermeersch en plusmama van de tweeling Warre en Robbe.

Claire met haar ouders en man in betere tijden, als notoire Knack Volley-supporters. (gf)
Tina met haar ouders en man in betere tijden, als notoire Knack Volley-supporters. (gf)

Claire en Norbert werden al snel vertrouwde gezichten in de Rodenbachstad. Dankzij dochter Tina werden het trouwe supporters van Knack Volley. Claire stierf thuis aan hartfalen, maar er waren ook symptomen van Covid-19, dat toen volop gesignaleerd werd in ons land. Ook haar man werd toen met Covid-19 opgenomen, en moest de begrafenis noodgedwongen via een tablet volgen. Zijn toestand verbeterde echter niet, en uiteindelijk stierf hij op 3 mei in AZ Delta aan het coronavirus.

Tina van de bekende Roeselaarse boetiek Ticano, hier op de foto met haar echtgenote, is op donderdag 18 november overleden in AZ Delta. (foto Stefaan Beel)
Tina van de bekende Roeselaarse boetiek Ticano, hier op de foto met haar echtgenoot, is op donderdag 18 november overleden in AZ Delta. (foto Stefaan Beel)

Voor dochter Tina was het een harde klap, maar ze rechtte haar rug en bleef de zaak openhouden. Vorig jaar in november moest de zaak noodgedwongen sluiten tijdens de tweede lockdown. Daar had ze het lastig mee, maar ze toonde zich ook begripvol, vooral omdat naar eigen zeggen een mensenleven veel meer waard is.

Er wordt afscheid genomen van Tina in familiekring op donderdag 25 november.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.