Tina en Tristan zijn gezicht van promotiecampagne: “Onze fotoshoot is nu voor de gemeente”

Tina Claus en zoon Tristan zijn het gezicht van ‘Beleef Bredene en route’.© MM
Tina Claus en zoon Tristan zijn het gezicht van ‘Beleef Bredene en route’.© MM
Redactie KW

Je kunt dezer dagen niet meer naast de affiches en filmpjes op sociale media met de nieuwe promotiecampagne voor vakantie in Bredene kijken. Prominent aanwezig op die foto’s en filmpjes zijn Tina Claus en zoonlief Tristan, die hierdoor meteen gebombardeerd werden tot Bekende Bredenaars en ontegensprekelijk ook het gezicht van zomeren in Bredene.

Tina Claus woont al ruim 15 jaar in Bredene maar is afkomstig van Oostende. “Ik spendeerde daar zowat mijn hele jeugd. Sinds vijf jaar woon ik in de Derbylaan met zicht op natuurdomein D’Heye. Het kan slechter, dat besef ik”, legt Tina uit.

Tina werkt wel nog altijd in Oostende. “Ik ben secretaresse van Chris Vandecasteele, algemeen directeur van Scholengroep Stroom. Oostende is mijn werkplek maar ik kom telkens graag terug thuis in Bredene. Weet je, het is hier zo goed dat mijn ouders uiteindelijk ook een woonst in Bredene gezocht en gevonden hebben. Ik zal ze overtuigd hebben, zeker?”

Tijdens de zomervakantie fietsen in de buurt of een dagje strand is altijd leuk

Hoe ze samen met haar zoon Tristan het gezicht werd van de zomercampagne ‘Beleef Bredene en route’? “Goh, ik heb het eigenlijk gedaan voor Tristan. We maken er een traditie van om samen jaarlijks een fotoshoot te doen. Met kerst onder meer. Dat we die nu voor de gemeente doen, is leuk.

Ik ben trouwens door henzelf gecontacteerd. Lang geleden had ik mij eens opgegeven voor dergelijke opdrachtjes. Ik zou, zo werd me verzekerd, op een kandidatenlijst opgenomen worden.

Hippo Beach

Maar na verloop van tijd dacht ik ‘daar komt niks meer van’. Tot ik onlangs toch een telefoontje vanuit het gemeentehuis kreeg met de vraag of ik het gezicht wilde zijn van de nieuwe zomercampagne.”

Dat ze hierdoor een beetje een bekend gezicht geworden is in Bredene, stoort Tina niet. “Bah neen. Ik ken hier trouwens toch al heel veel mensen.”

Of ze, zoals ze in de promofilmpjes suggereert, zelf ook vakantie neemt in Bredene? “Ja hoor. Tijdens de zomervakantie fietsen in de buurt of een dagje strand is altijd leuk. Ik beland dan vaak aan strandpost 6. En, inderdaad, ook op het terras van de Hippo Beach, waar het al eens laat durft worden…”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier