Timmerwerken Tweepunteen krijgt HIB-label van UNIZO West-Vlaanderen

"We dragen onze award op aan ons team", zeggen zaakvoerders Pieter Martin en Cédric Hovelaque. (foto PVH)
Redactie KW

Onlangs kreeg Maatwerkmeubilair & Interieurtimmerwerk Tweepunteen het Unizo-authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers Handmade in Belgium. Ze zijn daarmee de 17de onderneming in Groot-Kortrijk die het label ontvangt.

Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB) krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk gemaakt is. Tweepunteen staat voor alle binnenhuistimmerwerken op maat. De naam komt van de samenwerking tussen zaakvoerders Pieter Martin en Cédric Hovelaque, die elk hun eigen bedrijf aan het uitbouwen waren in hetzelfde pand aan de Stasegemsesteenweg 80 langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. De naam van de zaak Tweepunteen was niet zo ver te zoeken. “We hadden elk een eigen zaak, twee zaken dus. Achter twee hebben we een punt gezet toen de zaak één werd. De samenwerking verliep optimaal, dus was de beslissing om de handen ineen te slaan snel genomen. In 2015 startten we samen onze zaak op, toen vijf man sterk. Het gebouw was een zware investering, maar we konden er wel een modern machinepark plaatsen. Nu zijn we een team van 16 man”, aldus Cédric, die een houtopleiding volgde aan VTI Izegem en Kortrijk. “Elk stukje hout passeert door de handen van ons team. Wij werken altijd op maat, dus moet alles perfect afgemeten en uitgevoerd worden”, vult Pieter aan, die selfmade zaakvoerder is. Getuige van het perfecte werk zijn onder meer sterrenrestaurants Noma in het Deense Kopenhagen en Maaemo in het Noorse Oslo. Daar mocht het team van Tweeepunteen respectievelijk zeven en negen keukeneilanden maken voor showcooking. “We dragen onze award op aan ons team. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn.”

Momenteel werpen de drie al gekende voorkeurtracés van het kanaal Bossuit-Kortrijk een schaduw over Tweepunteen, dat binnen zo’n tracé ligt. Unizo kaartte de vrees voor een investeringsstop bij ondernemers al aan. “De vraag is of we nog moeten investeren. We hadden het gebouw pas zes maanden gekocht toen de brief rond een mogelijke onteigening in de bus viel. Men mocht ons wel vroeger verwittigd hebben”, zegt Cédric. “Onze investeringen in het gebouw worden herleid tot het noodzakelijke en de verdere uitbouw van de kantoren of showroom wordt uitgesteld”, vertelt Pieter. Unizo wil dat een duidelijke timing voor de uiteindelijke keuze van het tracé aangehouden wordt. “Die ligt op eind 2019. De onduidelijkheid over het kanaaltracé Bossuit-Kortrijk gooit roet in het eten”, zegt regioverantwoordelijke Unizo Zuid-West-Vlaanderen Mattijs Baekelant. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier