Tim Vandenberghe (Hofnar) opent eerste deejayschool in Roeselare

Tim Vandenberghe (links) en Gaëtan Van den Eynde in de eerste dj-school van Roeselare. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

Hofnar, het evenementenbureau van Roeselarenaar Tim Vandenberghe, pakt deze zomer uit met een dj-school. Tim legt de laatste hand aan cursussen en procedures en wil vanaf juli zijn dj-school openen in de gebouwen van Hofnar. Vanaf negen jaar kan men er terecht.

Tim Vandenberghe staat zelf al 25 jaar achter de draaitafels waarvan 20 jaar als professionele dj. Hij richtte ook het evenementenbureau Hofnar op dat naast het verzorgen van allerlei evenementen ook instaat voor klank en licht en boekingen van artiesten. “We liggen natuurlijk al een tijdje stil en dan hebben we tijd om plannen uit te werken. Een daarvan is starten met een eigen dj-school. Dat bestaat al in Gent en Kortrijk maar in Roeselare zullen wij de eerste zijn. En we geloven dat er daar plaats voor is. Ik heb een aantal technische naslagwerken gelezen, heel veel opgezocht online en ik ben gestart met enkele cursussen te schrijven voor diverse opleidingen. Dit sluit natuurlijk nauw aan bij de core business van Hofnar en wij willen de beste elementen een duwtje geven om door te groeien in de professionele dj-wereld. Of om bij Hofnar te komen, waarom niet?”

scratchen en mixen

“De cursussen bestaan uit een kennismaking met het materiaal en de software, dat is een beetje technisch. We leren ook waar je muziek kunt kopen en hoe je die best opslaat, hoe je naar muziek luistert, wat er opvalt aan bepaalde nummers, welke muziek je zeker moet kopen en welke selectie je best meeneemt op een dj-optreden. Uiteraard leren of verfijnen we ook de techniek van het scratchen, het mixen of de juiste toonregeling en geven we ook tips hoe een dj zich in de markt zet, zich gedraagt en zich voorstelt bij toekomstige klanten en hoe een dj de eigen boekingen verzorgt.”

Teambuilding

“We starten met een instapcursus ‘crash course’ van twee uren waarin je kan proeven wat een dj-cursus inhoudt. Er is ook een beginnerscursus van vier lessen van 2,5 uur en wie voor de ‘advanced course’ kiest, krijgt er nog drie lessen bij. Ook kinderen tussen negen en veertien mogen komen. Speciaal voor hen maken we groepjes van vier tot zes personen en op woensdagnamiddag en zaterdag kunnen ze per twee oefenen in drie dj-booths. Er kunnen ook privélessen gegeven worden om dj’s de laatste nieuwigheden te leren. En natuurlijk kunnen ook bedrijven en verenigingen een sessie boeken als teambuildingactiviteit. Alle info staat op onze website.”

Info: www.hofnar.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier