Tim Van Keer (41) geeft internationale job op voor café ’t Oud Gemeentehuis in Pittem

Tim Van Keer gaat het café in zijn huidige vorm heropenen.©TOM VAN HOUTTE TOM VAN HOUTTE
Tim Van Keer gaat het café in zijn huidige vorm heropenen.©TOM VAN HOUTTE TOM VAN HOUTTE
Tom Van Houtte

Als de horeca op 1 mei eindelijk mag heropenen, zal dat bij café ’t Oud Gemeentehuis op de Markt in Pittem met een nieuwe uitbater zijn. Tim Van Keer (41) uit Oostkamp neemt achter de toog de plaats in van Chris Wallaert en Carine Cools, die de zaak 22 jaar runden. “Ik ben niet van plan om veel te veranderen”, kondigt Tim aan.

Tot net voor corona het land vorige lente platlegde, werkte Tim Van Keer als… marketingmanager voor een internationale speler in de productie van kunststoffilms. Van een carrièreomwenteling gesproken. “Ja en nee. Ik combineerde die job met een café in Oostkamp, dat ik zeven jaar geleden met mijn ex-vrouw opende. In mijn jonge jaren werkte ik ook al in de horeca, dus dit leven is me niet onbekend.”

Marketingmanager

Van Keer vertoefde als marketingmanager een tot twee dagen per week in het buitenland. “Nadat ik in onderling overleg met mijn werkgever opstapte, kon ik in de sector actief blijven. Ik zag het echter het niet zitten om dagelijks Brussel door te moeten. Een jukeboxleverancier zei dat ik maar eens mijn kans moest wagen om een café over te nemen in Tielt, maar het pand vond ik niet geschikt en en al zeker niet voor onze twee kinderen van vier en zes die week om week bij mij zijn.”

“Er komt een jukebox, zodat je zelf nummers kan draaien”

De brouwer die dat café beheert, verwees Tim naar een andere kroeg van hem die over te nemen stond: ’t Oud Gemeentehuis in Pittem. “Ik ken de gemeente niet. Mijn enige link met Pittem is dat mijn moeder en stiefvader in het verleden in de Kliniek Sint-Jozef werkten. Dat kan een nadeel zijn, maar van de vorige uitbaters heb ik begrepen dat een heel aantal verenigingen hier hun vaste stek hebben. Dat is een goede basis om mee te beginnen.” Tim is alvast van plan zich aan te sluiten bij loopclub Forza8740.

Openingsuren

Veel veranderingen plant hij niet aan het café. De openingsuren zullen in grote mate gelijk blijven. Dat betekent dat het opent om 10 uur ’s morgens en op maandag- en dinsdagnamiddag gesloten is. “Ik zal wel hier wel een jukebox installeren, zodat de klanten zelf hun geliefkoosde plaatjes kunnen draaien. Er komt ook een groot tv-scherm in het café voor voetbal en koers.”

De drankenkaart blijft in heel grote mate behouden. “Ik ga er wel Straffe Hendrik en Sportzot aan toevoegen. Daar houden we het voorlopig bij, want ik wil mijn cliënteel eerst beter leren kennen. En daarbij wil ik mijn vaste caféspreuk ‘Altijd, alles en voor iedereen…’ zeker niet verloochenen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.